Serija Prijatelji (Friends): najbolje ocenjene epizode po mnenju publike

Posebna epizoda Friends: The Reunion bo 27. maja na sporedu na HBO GO

Foto: Warner Bros.
Zadnjič posodobljeno: :

Kot verjetno že veste, se serija Prijatelji (Friends) vrača na male zaslone. Gre za težko pričakovano srečanje glavnih igralcev, za katerega se je mislilo, da se nikoli ne bo zgodilo! A živimo v dobi, ko so t.i. "rebooti" zelo priljubljeni, prav tako predzgodbe in nadaljevanja priljubljenih serij (namig: Seks v mestu), zato smo izjemno veseli, da se bodo igralci, ki so sicer trdili, da jih ne bomo nikoli več videli v isti igralski zasedbi, le vrnili.

Matt, Lisa, David, Jennifer, Courtney in Matthew bodo spet skupaj! In z razlogom jih imenujemo s pravimi imeni, kajti ponovno srečanje ne bo klasičen “reboot” v obliki posebne epizode, ki smo jih vajeni. 27. maja 2021 bo slovenska publika na platformi HBO GO (čeprav je bila prvotno izdana na HBO Max) lahko spremljala posebno oddajo Prijatelji: Spet skupaj (Friends: The Reunion, 2021). Sodeč po napovedniku bodo igralci znova preizkusili kemijo pred kamero in se spomnili nekaterih ikoničnih trenutkov iz desetih sezon.

Vsak od nas, ki smo si ogledali in oboževali serijo, ima svojo najljubšo epizodo, a nekatere med njimi je večina občinstva ocenila kot najboljše. Pa si poglejmo, katere so to!

The One With The Prom Video (S02E14)

V tej epizodi Rachel odkriva, da je Ross vanjo zaljubljen že od srednje šole, s Phoebinim kultnim zaključkom “See, he’s her lobster!” ko se Ross in Rachel končno pobotata po prvem prepiru.

via GIPHY

The One With the Embryos (S04E12)

Phoebe se strinja, da bo nadomestna mati za otroka svojega brata in tako zanosi s trojčki. Preostali del ekipe igra tvegan kviz, v katerem dekleta na koncu izgubijo svoje stanovanje.

via GIPHY

The One With Ross’s Wedding: Part 2 (S04E24)

To je zagotovo ena bolj udarni epizod. Ross na poroki reče “I take thee, Rachel …” namesto “I take thee, Emily …”, Chandler in Monica pa končata skupaj v postelji.

via GIPHY

The One With All The Thanksgivings (S05E08)

Epizoda, v kateri se ekipa spominja najhujših zahvalnih dni. Monica na koncu poskuša razveseliti Chandlerja s puranom na glavi in iz njega spontano izvleče priznanje, da jo ljubi.

via GIPHY

The One Where Everybody Finds Out (S05E14)

Ena najbolj smešnih epizod je zagotovo tista, v kateri vsi končno ugotovijo, da sta Monica in Chandler skupaj – potem ko skušata Phoebe in Rachel na različne načine izsiliti priznanje.

via GIPHY

The One Where Ross Got High (S06E09)

Poleg tega, da gre za epizodo, v kateri Monica staršem končno prizna, da je v zvezi s Chandlerjem (ki je bil na črni listi, ker ga je Ross v mladosti uporabljal kot izgovor za kajenje trave), je znana tudi po legendarni sladici, ki jo pripravi Rachel, v kateri kombinira mesno pito in pecivo.

via GIPHY

The One With The Proposal (S06E25)

Čista romantika. Čeprav že mislimo, da iz te moke ne bo kruha, se Chandler in Monica na koncu le zaročita.

via GIPHY

The One With The Videotape (S08E4)

Prijatelji ugotovijo, da sta se Ross in Rachel spet zapletla, in postavlja se vprašanje, kdo je koga osvajal. Na srečo (ali na žalost) je Ross ponesreči posnel celoten dogodek …

via GIPHY

The One With the Rumor (S08E9)

To je epizoda z Bradom Pittom (ki je bil takrat poročen z Jennifer Aniston). Menimo, da smo povedali dovolj.

via GIPHY

The Last One: Part 2 (S10E17 / 18)

V tej epizodi smo komaj zadrževali solze. Konec Prijateljev je bil zelo čustven in hkrati peti najbolj gledani finale serij doslej. Poleg tega, da sta se Ross in Rachel končno odločila, da bosta skupaj, sta Chandler in Monica posvojila dvojčka in se iz kultnega stanovanja preselila v predmestje.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Dokumentarni film: Leto, ko se je zemlja spremenila (2021)