fbpx

Polnjenje med vožnjo: Italija bo dobilo prvi poligon za brezstično polnjenje električnih vozil

Arena del Futuro

V Italiji so se lotili projekta, pri katerem bo mogoče z uporabo tehnologije brezstičnega polnjenja, polniti električna prevozna sredstva med vožnjo. V trenutni fazi je to majhen projekt, ki pa ima lahko ogromen potencial.

V Italiji je mednarodna skupina podjetij stopila skupaj in pričela s projektom Arena del Futuro. Njihov cilj- zgraditi in opremiti del avtoceste A35 Brebeni-Aleatica za potrebe brezstičnega polnjenja električnih vozil. Avtocesta, ki poteka med Brescio in Milanom, bo blizu izvoza Chiari Zahod dobila neke vrste krožišče ali poligon, v dolžini 1.050 metrov.

Arena del Futuro

″Krožišče″ z imenom Arena del Futuro, oziroma Arena prihodnosti, bo imelo na voljo 1 megavat moči, kar bo dovolj energije za brezstično polnjenje premikajočih se vozil in klasično polnjenje parkiranih vozil. Projekt je v samem začetku namenjen preizkušanju novih tehnologij, med drugim tudi uporabnost in povezljivost tehnologije 5G.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!