Polnjenje med vožnjo: Italija bo dobilo prvi poligon za brezstično polnjenje električnih vozil

Arena del Futuro
Zadnjič posodobljeno: :

V Italiji so se lotili projekta, pri katerem bo mogoče z uporabo tehnologije brezstičnega polnjenja, polniti električna prevozna sredstva med vožnjo. V trenutni fazi je to majhen projekt, ki pa ima lahko ogromen potencial.

V Italiji je mednarodna skupina podjetij stopila skupaj in pričela s projektom Arena del Futuro. Njihov cilj- zgraditi in opremiti del avtoceste A35 Brebeni-Aleatica za potrebe brezstičnega polnjenja električnih vozil. Avtocesta, ki poteka med Brescio in Milanom, bo blizu izvoza Chiari Zahod dobila neke vrste krožišče ali poligon, v dolžini 1.050 metrov.

Arena del Futuro

″Krožišče″ z imenom Arena del Futuro, oziroma Arena prihodnosti, bo imelo na voljo 1 megavat moči, kar bo dovolj energije za brezstično polnjenje premikajočih se vozil in klasično polnjenje parkiranih vozil. Projekt je v samem začetku namenjen preizkušanju novih tehnologij, med drugim tudi uporabnost in povezljivost tehnologije 5G.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kia EV6: nove oblikovne smernice za drugačno prihodnost