Shanling Q1: mali prenosni predvajalnik glasbe, ki igra kot največji

Prenosnik glasbeni predvajalnik Shanling Q1

Biti avdiofil ni nujno drag hobi. In mali prenosni predvajalnik Shanling Q1 je dokaz!

Avdiofili obstajajo že, odkar poznamo medije, na katere se lahko zapisuje glasba. Analogni ali digitalni, vir glasbe je zelo pomemben. Namreč nima smisla, če imamo doma nekaj sto evrov vredne slušalke, predvajamo jih pa prek poceni telefona. Ali pa še to ne, saj 3,5mm izhod za slušalke vztrajno izginja z obličja Zemlje. Ker se avdiofili nočejo zanašati na raznorazne telefonske priključke, so prenosni predvajalniki glasbe njihova edina rešitev. Ker so ti lahko zelo dragi, želijo kitajska podjetja temu narediti konec. Eno izmed takih je podjetje Shanling.

Prevajalnik Q1 je nekakšen večji bratec obstoječega predvajalnika m0, saj se od njega razlikuje le po večji bateriji (21 ur predvajanja) in zaslonu (2,7 palca). Naprava je sicer videti kot malce večja pametna ura Apple Watch, a je v resnici prav zmogljiv predvajalnik glasbe. Notranji DAC je zmožen predvajati datoteke v absurdno visoki kakovosti, vse tja do 32-bitnega avdio zapisa z vzorčenjem pri 384 kHz. Dodana je še podpora formatu DSD128, za imetnike brezžičnih slušalk pa bo na voljo tudi Bluetooth 4.2. Za prenosni predvajalnik Shanling Q1 se trenutno grebejo na spletni strani Kickstarter, cena zanj pa je preračunanih 81 evrov.

Galerija: Shanling Q1

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše tablice za otroke 2021 po mnenju staršev in strokovnjakov