Torta s gréckym jogurtom a rôznymi druhmi ovocia je veľmi ľahký, nadýchaný a osviežujúci dezert. Ak máte grécky jogurt v chladničke niekoľko dní a neplánujete ho zjesť, môžete ho použiť pri príprave koláča. Aj keď máme radi verzie s tvarohom, mascarpone alebo smotanovým syrom, milujeme aj túto možnosť, ktorá obsahuje obľúbený grécky jogurt.
Sestavin za pripravo je malo, zato je tudi postopek priprave hiter in preprost. Možnosti za serviranje pa je res veliko, saj lahko torto okrasite z različnim sadjem, kot so borovnice, maline, jagode ter različnimi prelivi.
Lahko torta z grškim jogurtom in sadjem
Ingrediencie
500 ml grškega jogurta100 g cukru
Ščepec soli
2 vajcia
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
1 lyžica kukuričného škrobu
Graham krekerji (10 kosov)
3 žlice mandljevega mleka
Pokyny
2. Pekač (premera 18 ali 20 cm) obložite s peki papirjem ali ga dobro namastite. 3. Graham krekerje grobo zmeljite in jih zmešajte z mandljevim mlekom. Zmes enakomerno razporedite po dnu pekača.
3. Jajca zmešajte s sladkorjem ter dodajte grški jogurt in vanilijo. Na koncu gladki, puhasti mešanici dodajte ščepec soli in koruznega škroba. Prelijete jo na pripravljeno podlago in pogladite.
4. Pečete 30 do 40 minut, dokler torta ne dobi zlato rumene barve, robovi pa se začnejo ločevati od kalupa. Pred rezanjem jo pustite stati vsaj dve uri v hladilniku. Na koncu jo okrasite s poljubnim sadjem in prelivi.