Je čas na svetlá. A najlepšie sú domáce. Preto sme pre vás pripravili recept na obzvlášť lahodný cheesecake light s jahodami, ktorý (záhadne) zmizne z mrazničky 1, 2, 3.
Hladna in okusna sladica za poletne dni so prav gotovo lučke. In tukaj je recept za cheesecake lučke z jagodami, pregrešne dobrote za vsakega sladokusca.
ČÍTAJ VIAC: RECEPT: IZVRSTEN VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE, PRIPRAVLJEN V 15 MINUTAH
Sestavine za cheesecake lučke z jagodami (za 8 lučk):
230 gramov kremnega sira
¼ skodelice kisle smetane
¾ skodelice sladkorja v prahu
1/3 skodelice mleka
6 večjih svežih jagod
6 graham piškotov
1 žlica stopljenega masla
Priprava cheesecake lučk z jagodami:
V multipraktiku dobro zmešajte kremni sir, kislo smetano, sladkor v prahu in mleko. Dodajte narezane jagode in ponovno zmešajte. Maso zlijte v modelčke za lučke in pustite v vsakem modelčku pri vrhu dobra dva centimetra prostora (tja pride pozneje skorjica). Modelčke nežno potolcite ob pult, da se znebite zračnih mehurčkov. V multipraktiku zdrobite graham piškote in med drobljenjem počasi dodajajte stopljeno maslo. Nastati mora masa, ki spominja na ‘moker pesek’. Maso enakomerno razporedite v modelčke ter pritisnite rahlo navzdol. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur. Lučke lahko hranite do 3 dni. Pa dober tek!