fbpx

Slovenija spomladi: spomladanski izleti, ki vas bodo navdušili z bujnim cvetjem

Velika planina / Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pomlad je čas, ko se narava prebuja. Prav zato je kot nalašč za preživljanje časa na svežem zraku in občudovanje cvetočih rastlin. Nekateri predeli Slovenije pa se prav spomladi preobrazijo v pravljična cvetoča območja, ki jih je vredno obiskati.

Golica

Med najbolj znanimi je Golica, ki velja za priljubljeno izletniško točko. Sploh spomladi, ko njene travnike porastejo prekrasne bele narcise, ki privabljajo obiskovalce od blizu in daleč. Narcise običajno cvetijo maja, če je toplo, že konec aprila. Prekrasna kulisa, ki je ne gre zamuditi. Za le to pa se bo potrebno kar potruditi, saj je predviden čas hoje približno dve uri, odvisno od izhodišča.

Velika Planina

Prekrasna planota se v spomladanskem času spremeni v čarobno deželo, saj njene travnike posujejo markantni vijoličasti žafrani. Velika Planina ponuja vrsto pohodniških poti, ki pa so običajno manj zahtevne in zatorej primerne tudi za najmlajše družinske člane. Med obiskom se boste bolje spoznali s pastirsko tradicijo in se okrepčali v kateri izmed koč, ob tem pa uživali ob pogledu na vijoličaste travnike.

Vipavska dolina

Ni nenavadno, da je lepote Vipavske doline opazila tudi založniška hiša Lonely Planet, ki jo je uvrstila med top deset evropskih destinacij, ki jih je v življenju vredno obiskati. Dolino je namreč vredno obiskati v vseh letnih časih, spomladi pa je prav posebej magična, saj cvetijo češnje. Drobni cvetki v nežno rožnatih odtenkih posujejo griče, nad katerimi se bohotijo slikovite kamnite vasice.

Goriška Brda

Tudi Goriška brda, ki v juniju slovijo po sladkih češnjah, so spomladi prava paša za oči. Nasadi češenj, breskev in marelic se namreč spremenijo v rožnato morje cvetlic, ki privabljajo žuželke in prijetno brenčanje. Naj vas pobožajo prinetni sončni žarki in naj vaše brbončice uživajo v katerem izmed briških vin, vi pa se sproščate ob pogledu na cvetoče sadne nasade.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!