fbpx

Slovenska filmska premiera: Odmevi časa

Režiserka Ema Kugler v fantazijski drami Odmevi časa odkriva dejstvo, da je največja zabloda človeka njegova iluzija, da je svoboden. Film bo na sporedu samo 13. in 15. maja v Kinodvoru.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kinodvor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
4-6€

Človek kot tak se skozi dolga tisočletja ni nič spremenil. Obvladujejo ga geni in goni; kot so ga takrat, ko se je še skrival po jamah. In kaj je pridobil s tako opevano civilizacijo? Udobnejši način bivanja, za kar pa je prodal svojo svobodo. Postal je objekt družbe, funkcija, ki jo mora izvrševati, kot je od njega zahtevano, drugače ga družba izloči. Do največje prefinjenosti pa so se razvila sredstva prisile. Postala so skrita, nevidna. In kdo stoji za vsem tem? Politika, vojska, religija, trije temni angeli, odeti v bleščeč plašč demokracije, miru in odrešitve … trije temni angeli … nosilci zla.

Slovenski film Odmevi časa
Slovenski film Odmevi časa
Za film, ki ga je navdihnila skladba Lontano Györgyja Ligetija, je Ema Kugler prejela posebno nagrado žirije na festivalu Worldfest v Houstonu, ki je letos potekal v prvi polovici aprila in je tudi najstarejši festival neodvisnega filma in videa na svetu.

Dodatne Informacije
INFO:
Fantazijska drama
Odmevi časa
Odmevi časa, Slovenija, 2013

Režija: Ema Kugler. Igrajo: Nataša Matjašec-Roškar, Marko Mandić, Primož Bezjak, Blaž Šef, Sebastjan Starič, Ivan Peternelj, Ivan Rupnik, Gregor Luštek, Rosana Hribar, Demeter Bitenc, Mojca Kumerdej, Marko Mlačnik, Damjana Černe, Ivo Barišič, Žiga Saksida, Drago Grabnar, Matjaž Ocvirk-Gadafi, Janez Habič-Johnny, Stane Kralj, Barbara Krajnc, Nejc Kugler.

13. in 15. 5. 2014 Kinodvor

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.