Sodapop: zvočnik, ki je pritrjen kar na plastenko

Sodapop

V oblikovalskem studiu Permafrost, ki ima sedež v norveškem Oslu, so se domislili edinstvenega zvočnega sistema. Ta uspešno rešuje največjo težavo majhnih prenosnih zvočnikov.

Sodapop, kot so proizvajalci poimenovali svoj novi izdelek, deluje v navezi s svojim ovitkom ali plastično stekleničko. Z njuno pomočjo je sposoben oddajati 3-krat globlji zvok.

Naprava za svoje delovanje izkorišča značilnosti materiala, iz katerega je izdelana plastenka, in zrak, ki je v njeni notranjosti.

Jakost zvoka je ob uporabi s plastenko višja za 10 dB. To pomeni, da je glasba, ki jo zazna človeško uho, 2-krat glasnejša kot sicer.

Sodapop vključuje dva visokotonska zvočnika z močjo 4 W, ki skrbita za nemoteno predvajanje glasbe. Zvočnemu sistemu energijo priskrbi polnljiva baterija z zmogljivostjo 1600 mAh in napetostjo 3,7 V. Po njeni zaslugi bo mogoče glasbo neprekinjeno poslušati kar 30 ur.

Galerija – Sodapop

Dodatne Informacije

Več informacij:
sodapop-audio.com
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!