fbpx

10 evropskih destinacij, ki so še posebej čudovite prav jeseni

Slovenci imamo nedvomno to srečo, da lahko Evropo zaradi odlične pozicije raziskujemo celo leto. In nekatere evropske destinacije so najbolj čudovite prav jeseni. Na katerih 10 destinacij lahko pobegnete to jesen?

Tukaj vas čaka 10 evropskih destinacij, ki so še posebej čudovite prav jeseni.

Pulj, Hrvaška

Pula, Hrvaška
Pulj, Hrvaška

Zgodovinsko bogato mesto se ponaša z enim od najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov v Evropi, hkrati pa je popolna destinacija za vse, ki se navdušujejo nad sproščujočim oddihoma na soncu in ob morju.

Gdansk, Poljska

Gdansk, Poljska
Gdansk, Poljska

Gdansk je popolna evropska jesenska destinacija. Več in več popotnikov je navdušenih nad lepoto tega mesta, nad njegovo svežino in svobodo, ki jo omogoča. Je središče kulture, znanosti, športa in razvedrila.

Bordeaux, Francija

Bordeaux, Francija
Bordeaux, Francija

Bordeaux je ena najlepših destinacij v Evropi in prepričani ste lahko, da vam bo obisk tega mesta pustil nepozabne spomine. Je zelo priljubljena destinacija pri popotnikih, ki iščejo pristnost, izjemne nastanitve, gastronomske izkušnje in pogled na čudovite vinograde. Ne smemo pozabiti niti na plaže Arcachona, kjer se boste zaljubili v Akvitanijo, eno najlepših regij v Franciji.

Firence, Italija

Firence, Italija
Firence, Italija

Firence obiščejo vsi, ki iščejo najbolj romantične kraje po Evropi, ene najboljših kulturnih dogodkov in seveda ene najboljših in najlepših muzejev v Evropi. Na tih jesenski dan se lahko podate v galerijo Uffizi, v katedralo Santa Maria del Fiore ali pa poiščete Michelangelovega Davida.

Bilbao, Španija

Bilabo, Španija
Bilabo, Španija

V Guggenheimovem muzeju v Bilbau na vas čakajo Robert Wotherwell, Yves Klein, Andy Warhol, Jean-Baptist Basquiat in drugi veliki umetniki. Če imate raje pogled na lepo pokrajino, potem obiščite katerega izmed vinogradov v okolici.

Hannover, Nemčija

Hannover, Nemčija
Hannover, Nemčija

Hannover ni le raj za ljubitelje zelenih površin, zahvaljujoč številnim parkom in kraljevim vrtovom Herrenhausen. Hannover je popoln tudi za nakupovanje, saj ima eno najbolj priljubljenih nakupovalnih ulic v Nemčiji Georgstraße.

Torino, Italija

Torino, Italija
Torino, Italija

Jesen je res popoln letni čas za obiska Italije. Torino je jeseni prav tako kot Firence oblečen v najlepše jesenske barve.

Ghent, Belgija

Ghent, Belgija
Ghent, Belgija

Ghent je mesto iz pravljice. Ni najbolj znano belgijsko mesto, a je zagotovo eno najlepših mest te male države.

Budimpešta, Madžarska

Budimpešta, Madžarska
Budimpešta, Madžarska

Povzpnite se na griče Budimpešte in opazujte reko, parlament, drevesa, oblečena v tople jesenske barve … V madžarski prestolnici vas čaka cel kup aktivnosti.

Barcelona, Španija

Barcelona, Španija
Barcelona, Španija

Park Güell, Sagrada Familia, bazilika Santa Maria de Montserrat in drugi zakladi katalonske prestolnice čakajo na vas tudi jeseni, da vam ponudijo edinstveno izkušnjo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!