Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II: prvi bliskovito hiter, drugi izjemno zabaven

Pametni telefon Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II vas bo navdušila z neprekosljivo hitrostjo, Sony Xperia 10 II pa s svojim vrhunskim doživetjem zabave.

Sony je razkril dve novosti na področju mobilne telefonije, s katerimi nadgrajuje ponudbo v višjem srednjem razredu.

Sony XPERIA 1 II: novi zastavonoša, ustvarjen za hitrost s povezljivostjo 5G

Xperia 1 II, najnovejši vrhunski model podjetja Sony, je bliskovito hiter in prvi pametni telefon na svetu s snemanjem do 20 sličic na sekundo v načinu AF/AE3 burst in povezljivostjo 5G. Poglavitna odlika Xperie 1 II (“mark two”) je hitrost, ki omogoča ustvarjanje in uživanje v vsebinah brez naprezanja z uporabo vodilnih panožnih tehnologij iz celotnega razpona tehnologij.

Na novo razvita trojna kamera (vse v ločjivosti 12MP), izdelana s pomočjo vodilne panožne AF tehnologije Sony Alpha, podpira napredne fotografske tehnologije, uporaba izjemne optike ZEISS, kalibrirane posebej za pametni telefon Xperia 1 II, ter premaza ZEISS T*, pa še izboljša upodabljanje in kontrast z zmanjšanjem odsevov.

Pravi užitek bo gledati vsebine na 16,5 centimetrskem OLED zaslonu, ki se poleg tega še osvežuje pri frekvenci 90Hz. V ohišju se skriva procesor Snapdragon 865, 8GB delovnega pomnilnika, 256GB prostora ter baterija kapacitete 4,000mAh. Uporabnike žičnih slušalk pa pozitivno presenetila vrnitev 3,5 milimetrskega izhoda za slušalke. Sony Xperia 1 II bo na police prispel enkrat spomladi, cena pa ostaja še skrivnost. Se pa pričakuje, da bo ta znašala okrog 1.200 evrov.

Pametni telefon Sony Xperia 1 II
Pametni telefon Sony Xperia 1 II

Sony XPERIA 10 II: nov pametni telefon v višjem srednjem razredu

Pametni telefon Xperia 10 II z zaslonom v formatu 21:9 v višji srednji razred prinaša odpornost na vodo in vrhunsko doživetje zabave. Tako kot Xperia 10 je tudi pametni telefon Xperia 10 II opremljen s širokim 15,24 centimetrskim zaslonom v formatu 21:9, tokrat v obliki novega elegantnega OLED-zaslona s tehnologijo Triluminous za mobilne naprave, ki se nahaja tudi v televizorjih BRAVIA in ki vas še bolj približa dogajanju s popolnim doživetjem ogleda.


Pametni telefon Xperia 10 II je opremljen s trojno kamero, in sicer glavno kamero z 12 MP ter dvema kamerama z 8 MP ter enako kombinacijo goriščnih razdalj kot pri Xperia 1 – ultra širokokoten (16 mm), širokokoten (26 mm) in telefoto (52 mm) objektiv. Izboljšana elegantna in lahka (151 gramov) zasnova izpolnjuje standard IP65/IP68 za zaščito pred vodo in prahom, steklo Corning Gorilla Glass 6 pa ščiti pred poškodbami. Zmogljiva baterija s 3.600 mAh prinaša še daljše delovanje, s čimer boste lahko vaše priljubljene aplikacije uporabljali še več časa.

Pametni telefon Sony Xperia 10 II
Pametni telefon Sony Xperia 10 II

Dodatne Informacije

Več informacij:
sony.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Še bolj profesionalni posnetki s pametnim telefonom Galaxy S21 Ultra