fbpx

Yakima CBX Solar: strešni kovček na sončne celice

Z vgrajenima USB-priključkoma bo Yakima CBX Solar brez prižiganja avtomobila polnil vaše mobilne naprave.

Med različnimi potovanji in kampiranji nas pri polnjenju naših mobilnih naprav rešujejo prenosne baterije oziroma avtopolnilci. Podjetje Yakima je z mislijo na popotnike, ki se odpravljajo v kraje, kjer je elektrika redkost, ustvaril strešni kovček CBX Solar. Gre za premijski strešni kovček, ki poleg premišljene aerodinamične izdelave (in prostornine 453 litrov) ponuja tudi dva USB-priključka, ki se napajata prek vgrajenih sončnih celic.

Strešni kovček Yakima CBX Solar
Strešni kovček Yakima CBX Solar

Izjemno tanke in fleksibilne sončne celice podjetja Sunflare so izdelane tako, da bodo preživele v kateremkoli okolju in prestale tudi močne udarce (recimo točo). Zmožne so proizvesti okrog 36 vatov moči, kar se pretvori v 5 voltov (oziroma 3 ampere). To je več kot dovolj za sprotno polnjenje prenosnih naprav, ne da bi pri tem avtomobil prižigali in praznili njegovo baterijo. Strešni kovček je že prejel nagrado za izdelek leta na sejmu Outdoor + Snow Show, prodaja modela pa se bo začela v sredini avgusta. Cena bo preračunanih 1.198 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
yakima.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!