Spektakularni ledeni gradovi kot iz pravljice

Prekrasni ledeni gradovi

Ta prekrasna zimska pravljica je zamrznjen labirint hodnikov, tunelov in ostalih ledenih formacij, ki jih te dni lahko vidimo v številnih ameriških državah.

Neverjetne ledene gradove je ustvaril Brent Christensen, ki jih je pričel graditi, ko se je z družino preselil v Utah. Njegov prvi poskus je bil domači ledeni gradi, ki ga je Brent zgradil za svoje otroke, svojo idejo pa je nato stopnjeval ter od takrat z dvorišča prešel na veliko večje prostore, kjer si njegove ledene skulpture lahko ogleda vsak.

Vsako zimo družina Christensen in ekipa kiparjev prične z delom in oblikuje več kot 5000 ledenih sveč, ki jih nato postavijo skupaj kot temelj skulptur. Ko je led dovolj trden se prične rezanje, vsak ledeni grad pa zaznamujejo tudi nepričakovane ledene formacije, za katere poskrbijo temperature in veter. Vse konstrukcije so v celoti izdelane iz ledu in snega.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rušenje stereotipov: ženske so dvakrat boljše voznice od moških, pravi nova raziskava, gledali pa so TA kriterij