Spite goli?! Potem morate nujno vedeti te stvari!

Spite takšni kot ste bili rojeni? Je to dobro za vaše zdravje ali vam škodi?!

Raziskave kažejo, da golih spi manj kot polovica ljudi v zahodnem svetu, vsi ostali pa se držijo tradicionalnega zavetja pižam ali spodnjega perila. Kaj je bolj zdravo, razkrivamo v zapisu!

Po vsej verjetnosti ne bomo prišli do dna, kaj je bolj zdravo – torej spanje brez oblačil ali spanje z oblačili. Lahko pa vam razkrijemo določena dognanja, ki bi jih morali vedeti, če radi spite goli.

Spali boste globlje

Znanstveniki iz amsterdamske univerze so odkrili, da je naš spanec globlji, ko so temperature nekoliko nižje. In če spite goli, vam bo zagotovo nekoliko hladneje.

Lahko vam pomaga pri izgubi teže

Spanje brez oblek samo po sebi še ne vodi v sanjsko postavo. Vendar pa pomeni takšno spanje tudi spanje v hladnejšem okolju, ki dokazano pospeši metabolizem in posredno pomaga pri izgubi kilograma ali dva.

Dobro je za vašo kožo

Naša koža je cele dneve pokrita z oblačili. Če spimo goli, ima koža končno priložnost, da nekoliko zadiha. To tudi ohranjuje naše celice bolj prožne in jih varuje pred znaki staranja.

Pomaga ohranjati vaše lase

Če spite goli in s tem v nižjih temperaturah, obstaja manjša verjetnost, da se boste potili. Pot pa vpliva na večjo lomljivost las.

Blagodejno vpliva na vaše reproduktivne organe

Tako za moške kot za ženske velja, da ko spijo goli, to blagodejno vpliva na njihove reproduktivne organe. To pa seveda velja samo takrat, ko je poskrbljeno za higieno posteljnine.

Zvišalo vam bo samozavest

Če boste spali goli, vam bo to pomagalo, da se boste v lastni koži počutili bolj doma. S tem pa boste pridobili tudi na samozavesti, kar bo nadalje blagodejno vplivalo na preostale vidike vašega vsakdana.

Podžgalo bo posteljne užitke

Glede na raziskavo doživljajo tisti, ki spijo goli, v svojem zakonu več romantike in poročajo o večjem zadovoljstvu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prav zaradi tega imajo lahko cepiva COVID nekatere neželene učinke