Stator: električni skiro, ki sam lovi ravnotežje

Skirojev smo se na ulicah mest že povsem navadili, saj se na njih vozijo vse generacije, od šolarjev pa tudi do tistih malo starejših, ki so še dovolj vitalni za tako početje. Obstaja kar nekaj različnih vrst skirojev, v zadnjem času pa so vse bolj priljubljeni tisti, ki jih poganja električna energija. Eden izmed njih je tudi Stator, ki bo v svet električnih skirojev doprinesel še več.

Zagonsko podjetje, ki stoji za Statorjem, se je odločilo, da bo dvignilo električne skuterje na novo raven. Njihov električni skuter Stator samodejno lovi ravnotežje in s tem olajša vožnjo uporabniku. Poleg tega ima še vpadljiv dizajn, minimalistični cevast okvir pa se zloži in tako nimamo težav s shranjevanjem ali transportom Statorja.

Elektromotor se skriva v zadnjem kolesu Statorja in je dovolj močan, da doseže hitrost 40 km/h, baterija pa ima dovolj energije za okoli 30 prevoženih kilometrov. Stator se lahko napolni v uri in pol, če se odločimo za različico s hitrim polnjenjem. Na krmilu najdemo ročko za plin, s katero uravnamo hitrost, poleg tega pa imamo na voljo še gumb za trobljo, zaklep skiroja in kazalnik napolnjenosti baterije. Stator bo na voljo prek Kickstarter kampanje, in če se vam zdi izdelek zanimiv, budno spremljajte omenjeno platformo, prek katere si ga boste lahko tudi naročili.

Galerija slik: Stator

Dodatne Informacije

Več informacij:
stator.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!