Stvari, za katere smo ženske preprosto prestare, ko smo 30+

Če ste ženska, je velika verjetnost, da ste svoja dvajseta preživele v napakah in v iskanju same sebe. To je obdobje negotovosti in dvomljivih odločitev, slabih odnosov, slabega seksa ter zmedenih občutkov. Če se v teh letih ne poročite z napačno osebo ali pa si uničite ugleda, vam gre dejansko dobro!

Po drugi strani pa so trideseta prava leta za izpolnitev in srečo. Do takrat utrdite svojo kariero, ste bolj samozavestne glede svoje identitete in ste na dobri poti, da si ustvarite tisto, kar si v življenju želite. Nehate sprejemati neumnosti drugih in preprosto “razturate”. Tako vstopate v zelo dobro obdobje.

V nadaljevanju vas čaka seznam stvari, ki bi jih vsaka tridesetletnica morala zavrniti. Kot odrasle ženske teh stvari namreč ne bi smele več sprejemati ali porabljati energije zanje!

Nehajte se opravičevati za to, kar ste

Če se dobro počutite v svoji koži, je to vse, kar je pomembno. Negotovi ljudje, ki niso prepričani vase, v svoje vedenje ali nimajo samozavesti, bodo morda skušali uničiti vaš značaj ali odločitve, vendar je to povsem njihov problem. Ve samo nadaljujte. Živite tako, kot čutite, in bodite tako nore, kot želite! Če veste, da ste dobra oseba, se nimate za kaj opravičevati.

Nehajte zanemarjati svoje telo

Vsem je jasno, da se s starostjo presnova upočasni in da se teža spremeni. Kljub temu pa izgovor, da ste prišle v 30., res ni dober razlog, da nehate skrbeti zase. Če sovražite svoj trebušček, telovadite doma in si povrnite svojo staro postavo. Ne rabite biti suhe, vendar ste lahko najboljša različica sebe pri tridesetih, kar jih obstaja!

Ne petljajte se z naključnimi moškimi

Pri dvajsetih ste imele dovolj časa, da se ga lahko zapravile za moške, ki so za eno noč sladki in ljubki, kasneje pa se pretvarjajo, da vas ne poznajo. Nekateri pač preprosto niso dorasli romantični odrasli ženski. In tudi to je v redu.

Če morate analizirati, kaj misli, biti pobudnica za vsak zmenek ali pa se sprašujete, s koliko dekleti se še dobiva, je čas, da mu pokažete vrata. Zdaj ste odrasle. Lep nasmeh in pocukrani komplimenti ne smejo biti več nadomestilo za razumevanje in iskreno komunikacijo. Če ste mu dale vsako priložnost, ki ste jo lahko, a se z vami še vedno zafrkava, je čas, da greste dalje. 30. niso obdobje, v katerem bi morale prenašati vsako oslarijo. Ne glede na to, koliko vam je mar za njega, ga spustite od sebe. Vredne ste nekoga, ki si bo prizadeval, da je del vašega življenja.

Trideseta so prava leta za izpolnitev in srečo.

Ne dovolite si, da ste slabo plačane ali podplačane

To je še toliko bolj pomembno, če so moški v vašem podjetju plačani več. Zakaj razlike v letu 2020 še vedno obstajajo, ne vemo, ampak tako je. Če se počutite premalo plačane ali pa to veste, sprejmite potrebne ukrepe, da dobite zaslužen denar! Raziščite dejstva, pripravite govor, v katerem boste poudarile svoje sposobnosti, pojdite do šefa in mu povejte, kaj pričakujete.

Ne sprejemajte izgovorov podjetja. Če vam nočejo plačati toliko, koliko ste vredne, je čas, da pospravite svojo mizo in odidete. Ste odrasla ženska, ki si zasluži, da si tu in tam kupi kaj lepega, ne pa da se bori iz meseca v mesec.

Ne bodite negotove v svoje telo

“Kakšna je moja zadnjica od zadaj?”, “Je svetloba v spalnici idealna, da se ne vidi tisto, kar ni treba?”, “A moj slučajno misli, da so moja stegna predebela?” Koga briga!

Če ste ženske v 30. in delate vse, kar lahko, da ste najboljša verzija sebe, nimate razlogov, da bi izgubljale svoj čas in energijo za to, da se sprašujete, ali vaš moški primerja vaše boke s tistimi od Taylor Swift. Ker če jih, potem je verjetno kr*ten. Vaše telo je vaš tempelj in starate se kot vino. Bodite ponosne na to, kar imate!

Nehajte živeti v preteklosti

Z besedami Amy Young: “Vedno delam, kar znam.” Včasih je lahko razmišljati o tem, kaj bi morali početi in kakšno bi bilo naše življenje, če bi počeli kaj drugega. Ampak po drugi strani pa smo, kjer smo. To smo izbrali. Življenje nima gumba, ki bi nas vrnil nazaj v preteklost.

Nima smisla živeti v preteklosti in razmišljati o napakah ali zamujenih priložnostih. Vaši slabi občutki ne bodo naredili nič dobrega za vašo prihodnost. Pravzaprav vas bo vse skupaj le razžalostilo. Morate pustiti. Morate verjeti, da ste z znanjem, ki ste ga imele takrat, delale najbolje, kar ste lahko. To je edino, kar lahko storite.

Bodite ponosne nase!

Nehajte se primerjati

Zaprite Instagram, Facebook, TikTok, itd. Ne ocenjujete svojega življenja po tem, koliko vaših prijateljev je poročenih, koliko jih je uspelo kupiti hišo, koliko jih potuje, itd. Odrasle ženske se ne obremenjujejo s primerjavami. V poznih 30. se zavedate, da po življenju vsak potuje sam in si ustvarja svojo srečo. Dovolj ste mirne, da se lahko prepustite in uživate v vožnji življenja.

Nesmiselno se je primerjati z ljudmi, s katerimi ste hodile v osnovno šolo, z najboljšimi prijatelji ali s tisto punco, s katero je vaš partner hodil v srednji šoli. Primerjava vodi le do nepotrebnega dvoma vase, ve pa ste boljše od tega, kajne?

Nehajte se pretvarjati, da ste dobro

Ne govorimo, da morate svojim občutkom dovoliti, da nadzorujejo vaša dejanja. Če pa preživljate težko obodobje, pa je prav, da si vzamete čas in se soočite z občutki. Koga briga, če drugi menijo, da to ni velik problem? Ve tako mislite in se ob tem počutite slabo. Dajte si torej čas za okrevanje.

Predstavljajte si na primer, da ste doživele neprijeten razhod, sprejele nekaj slabih odločitev, prijatelji pa so vas “prisilili”, da ga čimprej prebolite, saj si vas ni zaslužil. Čeprav je vse to res, boste samo ve vedele, kako se počutite, in zato se boste lahko samo ve odločile, kako si boste opomogle. Če torej preživljate kaj težkega, prisluhnite svojim instinktom in poskrbite zase. Dolžne ste sebi!

Upamo, da vas je ta seznam navdušil za najlepše desetlejte vašega življenja. Najpomembneje je, da v svojih 30. uživate. Zaslužite si, da držite svoje standarde in da plešete v svojem ritmu, tako, da držite glavo visoko! Imate polnih deset let, da uživate v tej mešanici mladosti in izkušenj. Izkoristite jih najbolje, kar lahko!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj se zgodi, ko v življenju sebe postavimo na prvo mesto?