fbpx

Suunto Ocean: novi pametni potapljaški računalnik & ura za ljubitelje potaplanja

Odkrijte novi Suunto Ocean

Suunto Ocean
Foto: Suunto

Finska znamka Suunto je predstavila svojo najnovejšo pametno uro Suunto Ocean, namenjeno ljubiteljem potapljanja in drugih vodnih športov. Suunto Ocean se ponaša z vrhunskimi funkcijami, vključno z načrtovalcem dekompresije, podvodnim sledenjem in neverjetno življenjsko dobo baterije.

Medtem ko se zanimanje za klasične ročne ure ponovno povečuje, pametne ure še vedno prevzemajo trg. Poleg Appla in Samsunga, ki ponujata vsakodnevno udobje, se podjetja kot so Garmin, Coros in Suunto osredotočajo na športno specifične modele. Najnovejši dodatek v Suuntojevi liniji je Suunto Ocean, pametna ura namenjena podvodnim pustolovščinam.

Zadnja posodobitev 2024-07-09 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Če ste ljubitelj plavanja, potapljanja ali snorklanja, je Suunto Ocean popoln vodoodporen spremljevalec. Na voljo v črni, jekleno črni in peščeni barvi, nova “potapljaška ura” ponuja 1,43-palčni AMOLED zaslon v ohišju iz poliamida, ojačanega s steklenimi vlakni, in okvir iz nerjavečega jekla. Tehta le 99 gramov, kar jo naredi idealno za vse vrste podvodnih aktivnosti, vključno s tehničnim potapljanjem​.

Suunto Ocean
Foto: Suunto

Ocean vključuje načrtovalec dekompresije zahvaljujoč modelu Suunto Bühlmann 16 GF ter je združljiv s Suunto Tank POD, brezžičnim senzorjem, ki prikazuje preostali zrak v rezervoarju. Ura omogoča prilagajanje varnostnih alarmov za potapljanje, ki vključujejo avdio in vibracijske možnosti. Za večjo varnost so tu še alarmi za hitri vzpon, kršitev dekompresijskega stropa in visok pO2​.

Suunto Ocean ni le potapljaška ura, ampak tudi zmogljiva multi-športna ura s preko 95 športnimi načini, ki vključujejo tek, kolesarjenje in pohodništvo. Med fitnes funkcijami so spremljanje srčnega utripa, natančno sledenje spanju, metri za okrevanje in sledenje korakom. Prav tako ponuja funkcije za zunanje aktivnosti, kot so GNSS satelitski zemljevidi, barometer, višinomer in offline zemljevidi.

Foto: Suunto

Nova Suunto Ocean se zdi kot nadgradnja prejšnjega modela D5. Oba imata vodoodpornost do 100m in enake podvodne zmogljivosti. Vendar pa Ocean prinaša izboljšave, kot so GPS funkcionalnosti in izjemna življenjska doba baterije, ki je pri D5 omejena na 6 dni.

Suunto Ocean: tehnične specifikacije

Suunto Ocean ima 1,43-palčni AMOLED zaslon, ohišje iz poliamida ojačanega s steklenimi vlakni, okvir iz nerjavečega jekla in je vodoodporen do globine 100 metrov. Življenjska doba baterije je impresivnih 26 dni v načinu ure, 12 dni s 24/7 sledenjem in več kot 40 ur v načinu treninga. Ura ponuja več kot 95 športnih načinov in ima silikonski pašček ter podpira različne satelitske sisteme, kot so GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS in BEIDOU​.

Suunto Ocean bo na voljo poleti 2024 za ceno 899 USD / 799 eur. Za več informacij in prijavo na obvestila obiščite uradno spletno trgovino podjetja Suunto.

Zadnja posodobitev 2024-07-09 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Foto: Suunto

Zaključek: Suunto Ocean predstavlja pomemben korak naprej za potapljaške in športne pametne ure, saj združuje dolgoletno tradicijo in napredne tehnologije. Za vse, ki iščejo zanesljivo in zmogljivo uro za podvodne in kopenske aktivnosti, je Suunto Ocean vsekakor vredna pozornosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.