Fredagen den 26 maj 2017 kommer invigningen av Non-Wasteful Food Week att äga rum på Pogačarjev-torget i Ljubljana. Veckan med icke-kasserad mat äger rum på initiativ av Luka Jezeršek, och rörelsen stöddes också av de viktigaste slovenska kockarna: Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB), Igor Jagodic (Strelec, David Vračko ( Mak) och Luka Košir (Grič) vid detta tillfälle kommer Massimo Bottura, en av världens bästa kockar, också att besöka Slovenien.
Teden nezavržene hrane kommer att hållas od 26. maja do 2. junija 2017. Gibanje, ki je nastalo na pobudo Luke Jezerška, želi širšo javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane, ki je mnogokrat še popolnoma primerna za uporabo.
Teden nezavržene hrane je podprl tudi lastnik restavracije s tremi Michellinovimi zvezdicami ter lanskoletni dobitnik naslova najboljšega kuharja na svetu Massimo Bottura.
Massimo Bottura je s svojo neprofitno organizacijo Food for Soul začel pravo revolucijo na področju zmanjševanja odpadne hrane. Bottura bo ob tej priložnosti obiskal Slovenijo ter spregovoril o svoji viziji ter pokusil jedi slovenskih kuharjev. Otvoritev se bo začela 26. maja 2017 na Pogačarjevemu trgu v Ljubljani. Cel Teden nezavržene hrane bodo na Pogačarjevemu trgu potekale kuharske delavnice po principu nezavržene hrane (nanje se je potrebno prijaviti). Zadnja dva dneva dogodka pa bomo lahko pokusili tudi jedi, ki jih bodo pripravile vrhunske slovenske restavracije.
LÄS MER: Över spadtag och stubb: En vild vecka hemma hos Layer i Kranj
Mer information:
tedennezavrzenehrane.si