fbpx

Tade

Večnamenske, ročno izdelane posode Tade imajo vsaka svojo (pred)zgodbo. Izdelane so namreč ročno v Siriji iz recikliranih pnevmatik. Ravno kombinacija odpornega materiala – gume in natančnega dela sirijskih rokodelcev naredi pnevmatiko, ki je nekoč služila za prevažanje težkega tovora ali morda za varno ...

Večnamenske, ročno izdelane posode Tade imajo vsaka svojo (pred)zgodbo. Izdelane so namreč ročno v Siriji iz recikliranih pnevmatik.

Ravno kombinacija odpornega materiala – gume in natančnega dela sirijskih rokodelcev naredi pnevmatiko, ki je nekoč služila za prevažanje težkega tovora ali morda za varno vzletanje in pristajanje letala, za predmet avtentičnega videza. Za predelavo debelih in trdih trakov gume v edinstvene izdelke so potrebne močne in strokovne roke rokodelcev, ki vsako posodo izdelajo ročno z veliko mero natančnosti. Pri vsem seveda ni zanemarljiv ekološki vidik. Kolekcijo sestavljajo posode različnih velikosti in oblik. V domačem ali delovnem okolju jih lahko uporabimo za marsikaj. V prostor bodo s svojo surovostjo, a tudi mehkobo materiala in oblike, vnašale prepoznavnost kot okrasni lonec, koš za shranjevanje revij, podstavek za sadje ali preprosto kot dekoracija. Z malo domišljije lahko naravnemu, odpornemu materialu namenimo zanimivo novo vlogo.

Flat, Miklošičeva 18, Ljubljana
www.flat.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.