fbpx

Tako ga odrivaš od sebe: s temi dejanji ga boš zelo, zelo prizadela

Foto: envato

Nihče ni nikoli rekel, da so odnosi 100-odstotno preprosti. Usklajevanje življenj dveh oseb je kot vadba potrpežljivosti, zaupanja in poštenosti – vrlin, ki jih gradita dolgo časa in ne pridejo z lahkoto.

Partnerski odnosi so kot lončnica, za katero je vztrajno treba skrbeti, da bo cvetela. A kot v vsakem odnosu, se tudi v partnerskih zgodi, da pridejo obdobja, ko se rast ustavi in kakšen list ali cvet odpadeta. In četudi so takšni trenutki neprijetni, so človeški.
Vse, dokler se učite iz svojih napak, se trudite spremeniti (a ostati zvesti sebi) in se znate iskreno opravičiti, ni konec sveta.
Če prestaneta test časa, bosta lahko prestala tudi največje ovire. Da pa prideta do te točke, se mora(ta)te izogibati določenim stvarem, s katerimi lahko prizadane(ta)te partnerja.

S temi dejanji ga boš zelo, zelo prizadela:

Niste pozorni na stvari, o katerih govori.

Četudi velja pravilo, da so moški slabi poslušalci, so tudi ženske dovzetne za številne šume iz okolja in pozabijo na odnos z lastnim partnerjem. Če želite biti čustveno bližje partnerju, boste morali kdaj tudi poslušati.
Ženske ponavadi pripravijo moškega na to, da mu bodo nekaj povedale (“Ti lahko nekaj povem?”), medtem ko moški tega nimajo v navadi. Želijo pa si le, da jih poslušate in razumete stvari, o katerih govorijo. Četudi bo stvar predstavil, kot da ni pomembna, si želi, da se ji v tem trenutku posvetite.

Ko so v igri spolni odnosi, znajo biti ženske pikre.
Ko so v igri spolni odnosi, znajo biti ženske pikre.

Posmehujete se njegovim veščinam v postelji.

Ko so v igri spolni odnosi, znajo biti ženske pikre. Moški, mehkega srca bo težko prenesel ženske kritike na račun njegovih veščin v postelji. Prav je, da poveste, katere stvari vas motijo, vendar to naredite na razumevajoč in kultiviran način. Pohvalite stvari, ki so vam všeč, vendar poudarite tudi tisto, kar je obupno. In veliko bolje je, da to storite kasneje, ne takoj po spolnem odnosu, ko sta oba najbolj ranljiva.

Posmehujete se njegovem finančnem stanju.

Četudi se on smeje svojemu stanju v denarnici, se vi temu ne smejte. Moškega ne skrbi, ker si ne bo mogel privoščiti določenih stvari, ki si jih želi, temveč ga skrbi za stvari, ki jih ne bo mogel privoščiti vam. Če v kateremkoli trenutku začuti, da se posmehuje ali ste zaskrbljeni glede njegovega denarja, se bo počutil ponižanega. In tega verjetno ne bo priznal.

Povejte mu, da tudi vi njega imate radi.
Povejte mu, da tudi vi njega imate radi.

Kritizirate ga v javnosti.

Povsem normalno je, da se ne bosta strinjala glede vsake stvari in vam bo partner v določenih trenutkih šel tudi na živce zaradi svojih dejanj, vendar si ne privoščite poniževanja in javnega kritiziranja. Ne bodite pametnjakovička, ki vse ve in zna, ker boste na tak način pokazali nespoštovanje do osebe, ki je domnevno ljubite. Predstavljajte si, da ste vi v takšni situaciji! Ni prijetno, kajne?

Ne vračate mu ljubezni v isti meri.

Pravijo, da ženske pogosteje izkazujejo ljubezen, vendar za vsako pravilo obstaja tudi izjema. V trentkih, ko vam moški reče, da vas ima rad, se zavedajte, da to resnično misli, ker se je verjetno zgodila neka stvar, ki ga je spomnila na to, kako močna so njegova čustva.
V takšnih trenutkih mu vrnite z isto mero. Povejte mu, da tudi vi njega imate radi. Tudi moški si želijo bližine. Če mu ne vračate ljubezni v isti meri, bo čutil, kot da ni več povezan z vami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!