Tako pravilno očistiš jagode: če jih daš v slano vodo, iz jagod prilezejo male žuželke

Pomlad in poletje sta namenjena uživanju svežega sadja in jagodičevja, zato bo nasvet prišel prav večini izmed nas. Verjetno jagode umijete, a kako dobro? Očitno nas večina tega ne počne dovolj dobro. Nihče si ne želi, da bi se vam jagode zamerili, ampak verjetno ste vsa ta leta z njimi jedli tudi majcene žuželke!

Operite jagode! To je sporočilo, ki ga prek družbenega omrežja TikTok ljudje pošiljajo svojim sledilcem! Tam namreč vse več ljudi deli videoposnetke, kako pravilno očistiti jagode.

@callmekristatorresWAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome♬ original sound – callmekristatorres

Kako pravilno očistimo jagode? Če jih damo v vodo, pomešano s soljo, se bomo znebili umazanije, pa tudi drobnih žuželk, ki so po vsej verjetnosti v notranjosti. Nekateri celo predlagajo, da dodate malo kisa, še posebej, če so jagode, ki ste jih kupili vzgojene s pesticidi. Alkoholni kis bo namreč zmanjšal količino zaužitih kemikalij. Nasvetov, kako z jagodami pravilno postopati v slani vodi, je seveda več. Nekateri pravijo, da je dovolj, da jih namakamo 5 minut, drugi pravijo, da jih moramo 30 minut. Voda, v kateri boste namakali jagode, naj bo mlačna, da se bo sol v njej prej raztopila. Nato jagode dobro splaknite, sicer boste grizljali slanojagode. 🙂

In kako so te žuželke videti od blizu?

@thatnatchats y’all better WASH your strawberries ‼️
Žuželka v jagodi (@thatnatchats na TikToku)
Žuželka v jagodi (@thatnatchats na TikToku)

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: zelenjavni fond, s katerim boste izkoristili raznovrstno zelenjavo in njene ostanke