fbpx

Google Pixel 4a: neuradno

Google Pixel 4a je manjši brat že predstavljenega Pixel 4, ki naj bi ga Google predstavil v prihodnjih dneh. A ker je znano o telefonu popolnoma vse, vam ga predstavljam že danes. Tudi zato, ker je eden najpomembnejših telefonov leta. In tudi zato, ker bodo telefoni okoli 400 evrov močan trend v prihodnosti. Poglejmo!

Google s svojimi telefoni na nek način ne meša igre velikih, kot sta Samsung in Apple. Na nek način ostaja ob strani in zdi se, kot da ni dovolj pogumen za večji korak naprej. Dela sicer dobre telefone, ki pa na drugi strani niso “najboljši”, ali drugače povedano, “vrhunski”. Vse kar je zares vrhunskega, je fotografija serije Pixel, ki je vselej tista stvar, ki jo pri telefonih Google hvalimo (poleg “čistega” operacijskega sistema Android). Vendar se zdi, kot da je z lanskim modelom Pixel 3a Google zadel želje uporabnikov v segmentu “budget” telefonov, z njim naredil preboj, in jim ponudil telefon, s katerim je zadovoljil vse “prvinske potrebe” povprečnega uporabnika. Za Google se zdi, kot da želi biti proizvajalec za množice. Neke vrste #volkswagen med proizvajalci pametnih telefonov. Torej, konkretna znamka, ki dela dobre “mid-range” telefone. In nič več kot to.

Odhajajočo generacijo Google Pixel 3a lahko ta hip kupite po neverjetni ceni na Amazon.de za le 368 evrov, brez vključenega DDV-ja – cena, ki velja za slovenske pravne osebe, zavezance za DDV, ob registraciji v Amazon Business.

Google Pixel 4a (2020): Kaj točno vemo že pred uradno predstavitvijo 3. junija 2020?

Google bo Pixel 4a predstavil v sredo, 3. junija 2020. Skoraj zagotovo vemo ceno, ki bo na ameriškem trgu znašala 399 dolarjev za različico 6 GB delovnega spomina (RAM) in 64 GB notranjega spomina ter 455 dolarjev za različico z 128 GB. Cene za Evropo bodo po pričakovanjih komplementarne cenam v dolarjih.

V notranjosti bo bilo srce osemjedrnega procesorja Qualcomm SDM730 Snapdragon 730 (8 nm), kot navedeno ga bo podpiralo 6 GB delovnega spomina. Vsemu pa naj bi družbo še vedno delala le ena glavna kamera z 12,2 MP, ki bo lahko zajemala video tudi v 4K/30fps. Zelo podobna zgodba kot pri iPhone SE 2020. Glavni kameri bo družbo delala še dobra selfie kamera z 8 MP in širokokotni objektiv s 24 mm.

Baterija novega modela Google Pixel 4a bo imela 3.080 mAh in bo omogočala hitro polnjenje z 18 W.

Kljub temu, da se je predstavitev telefona zamaknila že večkrat in obstajajo celo govorice, da naj bi Google telefon odpovedal, sem se odločil, da vas pa vseeno malce podražim z znanimi dejstvi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
madebygoogle.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!