Te grozne obrazne pite so dejansko utelešenje Sweeneyja Todda

Te grozne obrazne pite kuharskega mojstra so dejansko utelešenje Hudičevega brivca.

Deppovim grozovitim spreminjanjem umorjenih oseb v pite smo se lahko čudili in ‘obsojali’ v njegovi vlogi v filmu Hudičev brivec. Nekaterim navdušencem pa ti prizori očitno niso pognali krvi po žilah, ampak so postali navdih, saj ameriški pek Andrew Fuller ustvarja popolnoma enake pite.

Obrazne pite? Kdo bi si mislil, da je človeška domišljija tako nora. Ustvarjalka srhljivih rekvizitov Ashley Newman in ameriški pek Andrew Fuller sta zgodbo Hudičevega brivca, ki smo jo lahko gledali  na platnih, prenesla kar v resnično življenje. Ustvarila sta obrazne pite po vzoru brivca, ki je tudi obraze svojih žrtev spremenil v pite.

To odštekano idejo je začela Newmanova z izdelovanjem neužitnih pit v obliki pečenih človeških obrazov, izdelanih iz lateksa. A zdaj jih bodo oboževalci tega filma lahko tudi jedli. Newman se je namreč združila s pekom Fullerjem, ki je razvil takšno strategijo priprave, da je ustvaril pite, ki jih lahko pojeste.

Grozljive pite iz obrazov.
Grozljive pite iz obrazov.

Realističen videz obrazov Newmanova doseže tako, da razteza lateks, ki je na osnovi pene, in jih okrasi z jeziki in uničenimi zobmi. Obrazi pristno prikazujejo več sledov umora, ki so ponazorjeni s šivi na čelu in krvjo, ki prihaja iz ust in oči. Čeprav je kri na pitah videti odurno, v trenutku, ko kos pite pristane v ustih, na to pozabite, saj boste začutili zgolj vonj mete in okus češnje.

Ko pite in oko. Bi poskusili?
Kos pite in oko. Bi pokusili?

Da ne bo pomote, umetnika opozarjata, da s to sladico ne želita spodbujati ljudi k ubijanju, temveč gre zgolj za grotesko in umetnost.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
11 stvari, ki jih počneš, ker si empat (ljudje pa tega ne razumejo)