fbpx

Te preproste stvari morate pogosteje povedati tistim, ki jih imate radi

Foto: Sai De Silva / Unsplash

Imate občutek, da ste samoumevni? Se vprašate kdaj, ali jemljete partnerja ali kogar koli, ki vam je blizu na takšen način? Kdaj ste nazadnje rekli partnerju ali svojemu otroku, kratko besedico - hvala?

Če ste navajeni, da vse dobre stvari jemljete za samoumevne, imate enako (slabo) navado kot večina ljudi. S tem odvzamete vrednost prijaznosti, skrbi in nežnosti ali jih morda celo pozabite izvajati, saj je vaša pozornost zasedena s skrbmi, negativnostjo.

V odnosih, ki vam nekaj pomenijo (partnerstvo, prijateljstvo, družina) postajate površni, pozabite jim pokazati drobne nežnosti in prijaznost. Z njimi si delite vse težave skozi življenje. Zanašate se nanje, kadar koli je to mogoče. Pa jim vrnete njihovo prijaznost in skrb?

To lahko storite veliko pogosteje, kot se zavedate, saj za to ne potrebujete posebne priložnosti, samo povejte jim, da jih cenite in da ste tudi vi tam zanje.

Kako ti lahko pomagam

To je preprost stavek, ki ga lahko naslovite na partnerja, otroka, starša, prijatelja, sodelavca v vsaki situaciji, s katero se sooča. Recimo v vsakdanjih situacijah, pa tudi v resnih in težkih.

Hvala, ker si! Foto: Bewakoof / Unspalsh

Včasih je dovolj, da samo ponudite svojo pomoč, saj s tem drugi osebi sporočate, da ste tam zanjo in da ste na njeni strani. Dajate ji občutek, da ve, da ni sama s svojimi težavami.

Izgledaš odlično

Preprost kompliment glede videza pravi, da opazimo drugo osebo, da vidimo njeno lepoto in čar ter da smo veseli zanjo. Ta kompliment si prijatelji običajno spontano delijo. Ženske ne oklevajo in si povedo: “Tako si lepa” ali “Ta frizura ti paše,” vendar bi to morali povedati vsem okoli vas, predvsem pa partnerju.

V razmerju včasih pozabite povedati partnerju, pokazati, kako vam je všeč. In da ga še vedno gledate skozi oči ljubezni s pozornostjo in naklonjenostjo ter predvsem, da ga imate radi.

Hvala ti

Nikoli ne pozabite izmenjati preprostih vljudnostnih fraz v trgovini, na ulici, na sestanku s sosedi. Ko nekaj prejmete, se vedno zahvalite ali je to storitev, informacija, ko vam nekdo pridrži vrata, ker ste kulturni.

Ampak ali se zavedate, da se svojim bližnjim pogosto ne zahvalite, le tujcem, saj verjamete, da je ta običajna prijaznost v vsakodnevni komunikaciji nepotrebna.

Nasmeh in hvaležnost bi morali dajati vsak dan, v vseh situacijah, partnerju, prijatelju, otroku. S tem jim sporočate, da jih spoštujete, cenite, da niso samoumevni, da ste hvaležni in da jih imate preprosto radi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!