fbpx

Teden slovenske drame

Selektor že 40. Tedna slovenske drame, Marko Sosič, je v tekmovalni program festivala uvrstil tista dela, ki na odru izkoriščajo vse potenciale gledališča kot medija, hkrati pa ohranjajo visoke estetske kriterije. V tekmovalnem programu si bomo lahko ogledali sedem predstav: Pot v Jajce SNG Drame Ljubljana in SNG ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Prešernovo gledališče Kranj, Kranj
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 10 do 20 evrov

Selektor že 40. Tedna slovenske drame, Marko Sosič, je v tekmovalni program festivala uvrstil tista dela, ki na odru izkoriščajo vse potenciale gledališča kot medija, hkrati pa ohranjajo visoke estetske kriterije. V tekmovalnem programu si bomo lahko ogledali sedem predstav: Pot v Jajce SNG Drame Ljubljana in SNG Nova Gorica, Samorog SLG Celje, Eda – zgodba bratov Rusjan Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana in SNG Nova Gorica, Znamke, nakar še Emilija Gledališča Koper, Lep dan za umret Prešernovega gledališča Kranj, Neskončni šteti dnevi SNG Nova Gorica in Art Export Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Tem se pridružuje še šest dram v spremljevalnem programu in pet predstav mednarodnega programa, ki jih bodo prispevale gledališke hiše iz Avstrije, Švice, Anglije, Črne gore in Egipta. Da je program za sedem dni že skoraj preobsežen, potrjujejo še tri delavnice, na katerih bodo režiser in pedagog Tomi Janežič, psihiater Vladimir Milošević in igralka Hedva Novich skrbeli za podmladek piscev slovenskih dram. 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.