fbpx

5žensk.com – poslovilna turneja

Ena najuspešnejših komedij in edina, ki ji je v Sloveniji uspelo preseči magično število obiskovalcev. Predstavo si je namrač ogledalo že več kot 100.000 obiskovalcev, vsaj toliko je tudi razlogov za obisk predstave z odlično zasedbo. Ker imamo v drugi polovici meseca le še tri možne ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Gledališče Koper, Kulturni dom Nova Gorica, Cankarjev dom, Koper, Nova Gorica, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 12 do 22 evrov

Ena najuspešnejših komedij in edina, ki ji je v Sloveniji uspelo preseči magično število obiskovalcev. Predstavo si je namrač ogledalo že več kot 100.000 obiskovalcev, vsaj toliko je tudi razlogov za obisk predstave z odlično zasedbo. Ker imamo v drugi polovici meseca le še tri možne oglede, 16. marca v Gledališču Koper, 18. marca v Kulturnem domu Nova Gorica in 21. marca v Cankarjevem domu – to je zadnja, 400. ponovitev, je odlašanje z nakupom vstopnic preprosto nemogoče. Od premiere Špas teatra 5žensk.com leta 2005 je preteklo veliko vode. Katarina Čas, Zvezdana Mlakar, Mirjam Korbar, Tina Gorenjak, Nataša Barbara Gračner, Marijana Brecelj, Janja Majzelj, Mojca Funkl in Iča Putrih, seveda ne vse naenkrat, saj jih v predstavi igra pet, so začele zmagoviti pohod po gledaliških dvoranah s samozavestnim odkritjem navodil za uporabo moškega v samo petih delih! Trema in odgovornost sta bili veliki za jagodni izbor prekaljenih igralk, ki jim dvorane, še danes, po petih letih, stoje aplaudirajo. Ko so šle na oder prvič, tega namreč niso pričakovale. Tudi po 397. uprizoritvi se še niso navadile, kar gre v prid ženski skromnosti. So pa v tem času v zaodrju postale velike prijateljice… Pa so v predstavi res razkrita samo navodila za uporabo moškega v petih delih? No, gledalci v dvorani z zanimanjem prisluhnejo ugibanjem, h kakšni vrsti aparatov naj bi sodili moški. K hladilnikom, ker ženske običajno pustijo hladne ali k radioatorjem, ker se lahko v trenutku ogrejejo? Nepopisno so pogumne, ko ugibajo zakaj moški pri seksu ne vzdržijo dolgo. Poredne, kadar ga zasačijo, da mu je obvladovanje orientacije pomembnejše od spoznanja, da njegova žena hlini orgazem. Zahtevne, zanesenjaške, skrivnostne…., skratka ženske. In ranjene, ko iskreno priznavajo, da je eno najhujših obdobij obdobje adolescence. Sinove adolescence! Predstava nam bo izvabila iskrene nasmehe s preprostim, rahlo pikantnim opisovanjem vsakdanjika skupnega življenja. 

Prejšnje
Aleks Volasko

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.