Teh 13 čudovitih filmov dokazuje, da je družina vse!

Srčni inspiracijski filmi lahko pomagajo tudi takrat, ko nas pestijo družinske težave.

Vsak film ima svoje sporočilo – poskusite ujeti njegovo bistvo in kdo ve, morda vam bodo pomagali pri težki odločitvi ali preprečili napačen korak. Naslednjih 13 filmov je kot nalašč za topel družinski filmski večer. Uživajte!

Kramer proti Kramerju (Kramer vs. Kramer, 1979)

Kramer proti Kramerju je eden najboljših filmov, ki lahko pomaga odpreti oči mladim parom, ki sanjajo o popolni družini. Življenje ni potica in vsaka družina se sooča s svojimi lastnimi dramami – to bi morali imeti vsi v mislih. Dustin Hoffman in Meryl Streep, zakonski par, ki se ločujeta, nas učita, kako gojiti potrpljenje in ljubezen ter kako postavljati interese nekoga drugega na prvo mesto.

Pri Addamsovih (The Addams Family, 1991)

Ta fantazijski komični film je nastal po risanki o družini Addams, čudnem, a zelo ljubečem zakonskem paru in njunih številnih sorodnikih. Videti so nenavadno, ves čas nosijo črna oblačila in živijo v strašljivem starem dvorcu. Sorodniki so nore čarovnice, morilci in celo pošasti. Toda nič jim ne more preprečiti, da bi bili srečni ter se ljubili in skrbeli drug za drugega z vsem srcem. Morda se to sliši nenavadno, vendar mislimo, da so Addamsovi lahko odličen zgled vsem sodobnim družinam!

Sprehod v oblakih (A Walk in the Clouds, 1995)

Po ogledu filma, kot je Sprehod v oblakih, začnete verjeti, da lahko univerzalne vrednote, kot sta lepota in ljubezen, še vedno rešijo naš nori stari svet. Odlična glasba, nadarjeni igralci in zanimiv zaplet – to je tisto, zaradi česar je ta film vreden ogleda.

Bolje ne bo nikoli (As Good As It Gets, 1997)

Bolje ne bo nikoli je zelo romantična zgodba o ljudeh, ki so se ujeli v začaran krog. Posledično se jim zdi nemogoče, da bi v svoje življenje spustili nekoga novega. Pomenljivi dialogi, briljantna igralska zasedba in številne komične situacije vam bodo polepšali dan in vas še enkrat opomnili, da vsi potrebujemo nekoga ob sebi.

Najina zgodba (The Story of Us, 1999)

Odličen in neverjetno ganljiv film prikazuje, kako lahko male, na videz nepomembne podrobnosti, uničijo vse, kar imamo. Te sitne malenkosti se sčasoma spremenijo v medsebojno nerazumevanje in zamero, kar povzroča stres in depresijo. Michelle Pfeiffer in Bruce Willis sta odlično opravila upodobitev para, ki se je znašel v tej situaciji.

Zamujena priložnost (The Family Man, 2000)

Če pričakujete, da bo ta film lahkotna družinska komična drama, boste presenečeni. Na dober način. Zamujena priložnost z Nicolasom Cageom v glavni vlogi se samo “pretvarja”, da je pravljica. Namesto tega film obravnava nekaj resnih vprašanj in promovira temeljne družinske vrednote. To si vsekakor zasluži aplavz.

Vse o fantu (About a Boy, 2002)

“Odraščanje nima nič skupnega z leti”, se glasi slogan tega filma, in ne bi se mogli bolj strinjati. To je zelo ganljiv film o najpomembnejših stvareh v našem življenju: ljubezni, sreči in družini. Tukaj se smešno sreča z žalostnim in iskren, a čuden fant Marcus se ujame s sebično osebnostjo Willa, ki ga igra Hugh Grant. Oba se naučita nekaj novega in nato odrasteta.

La finestra di fronte (Facing Windows, 2003)

Italijanski film v režiji Ferzana Özpeteka prikazuje poročeni par, katerega zakon počasi propada. Se pa film osredotoča tudi na druga vprašanja, kot so kako najti svoj resnični jaz, kako spremeniti svoje življenje in kako končno biti srečen s tem, kar imaš. Ni lahko spremeniti vsega naenkrat, vendar je vredno poskusiti.

Tvoji, moji, najini (Yours, Mine & Ours, 2005)

Tvoji, moji, najini je en odličen film, ki si ga mora ogledati vsa družina. Čeprav ima precej preprost in predvidljiv zaplet, se vam bo vseeno zdel smešen in vreden ogleda. Briljantni igralci, čudovita glasbena podlaga in približno milijon šal – kaj več bi si še lahko želeli, ko gre za dober komični film?

Pisani pajčolan (The Painted Veil, 2006)

Pisani pajčolan je nastal po romanu W. Somerseta Maughama. Majhna, mirna vasica, izgubljena nekje v gorah. Walter (Edward Norton) in Kitty (Naomi Watts) se med epidemijo kolere zaljubita. Njuna ljubezenska zgodba je nekoliko drugačna od tiste, ki jo je v romanu opisuje Maugham, a je po svoje očarljiva. Film tako pošilja eno jasno sporočilo: resnična ljubezen ni nikoli tista strastna, ki se rodi v trenutku, ampak tista, ki postane močna z razumevanjem in potrpljenjem.

Ljubezen, ločitev in nekaj vmes (It’s Complicated, 2009)

Ljubezen, ločitev in nekaj vmes je lahkoten in prav nič zapleten družinski film, poln pronicljivih dialogov, smešnih zgodb in izvrstnih šal. Če menite, da ljudje po dopolnjenih 50. letih takoj postanejo resni in odgovorni, si oglejte ta film z briljantnim dvojcem Meryl Streep in Alecom Baldwinom, ki vam bo dokazal, da se motite.

Otožno valentinovo (Blue Valentine, 2010)

Otožno valentinovo je ameriška romantična drama, ki v bistvu govori o tem, kako rešiti odnose in srečni družini dati še eno priložnost. Zakonski par Dean (Ryan Gosling) in Cindy (Michelle Williams) sta bila zaljubljena drug v drugega, sčasoma pa je njuna strast ugasnila in njuna zveza je postala bolj breme kot darilo. Ali bosta lahko popravila, kar propada?

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 najboljših filmov Seana Conneryja: poklon filmski legendi