fbpx

Tekmovanje v klofutanju: najbolj bizaren šport na svetu

Mnogi ljudje zaradi številnih poškodb ne prenesejo borilnih športov. Če se mednje uvrščate tudi vi, vam priporočamo, da se izognete posnetkom, ki bodo prikazani v nadaljevanju tega članka.

Po svetovnem spletu se je v zadnjem času razširil posnetek s prav posebnega tekmovanja. Na njem lahko opazimo moška, ki si zreta iz oči v oči in si izmenjujeta klofute. Video iz razstavnega centra Sarychev Power Expo je bil posnet v letošnjem aprilu.

Izkazalo se je, da takšno početje v Moskvi ni nenavadno. Še več – tekmovanja v klofutanju vse bolj pridobivajo na priljubljenosti. Za kralja klofutanja je bil pred kratkim okronan Yuriy Kuzmin, ki je za svoj dosežek prejel nagrado v vrednosti 320 evrov.

https://www.instagram.com/p/BmVL6_1Aprc/?utm_source=ig_embed

Dogodek je organiziral Kirill Sarychev, ki si lasti svetovni rekord v potisku s prsi. Čeprav se mnogi ljudje sprašujejo, kakšen smisel imajo takšne prireditve, pa se Rusi za njihove opazke ne zmenijo. Z nenavadnimi športi namreč izražajo patriotizem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!