fbpx

Ti deli telesa se starajo hitreje kot obraz in hitreje, kot si mislite

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Leta ne puščajo enakih sledi na koži celotnega telesa, nekateri predeli so še posebej občutljivi na vpliv časa in gravitacije. Staranje je neizogibno, z leti se naša koža tanjša in izgublja elastičnost ter se počasi sprošča in na njej se pojavljajo gube. Z uporabo negovalnih izdelkov lahko znake staranja do določene mere omilimo ali odložimo, pri tem pa je treba upoštevati, da se ti signali ne pojavljajo enakomerno. Poudarek nege je seveda na obrazu, a nekateri deli telesa pokažejo znake staranja prej kot obraz.

Vrat in vratni izrez

Koža na vratu je med prvimi, če ne celo prva, ki popusti pod pritiskom časa in težnosti. Razlog je v tem, da je tanjša, nežnejša in občutljivejša od kože na drugih delih. Podobno kot na obrazu se tudi na vratu in dekolteju tvorijo drobne linije in gube, zato ti deli potrebujejo enako redno nego in nego kot obraz. Osnova je hidratacija, zato izberite bogato vlažilno kremo za telo, ki bo poskrbela tudi za polnejši videz kože.

Redno negovanje rok, umili prezgodnje staranje.
Foto: Tora Chu/Unsplash

Roke

Roke nenehno opravljajo številna opravila, izpostavljamo jih soncu in vetru, mrazu in vročini, jih umažemo in umivamo, zato ne preseneča, da je koža rok pogosto suha, poškodovana in nagubana ter da se znamenja staranja lahko na njih začnejo pojavljati že dvajsetih letih. Pogosto umivanje in stik z vodo odstranjujeta naravno vlago in maščobe iz kože rok, sonce pa lahko povzroči prezgodnje gubanje kože in pojav temnih madežev. Da bi omilili škodo ali jo še bolje preprečili, vsakih nekaj ur nanesite na roke bogato nemastno kremo, ki kožo globinsko navlaži. Poleg tega je obvezna zaščita pred soncem – roke vsak dan zaščitite s kremo z zaščitnim faktorjem. NIkar ne zanemarite hrbtišča rok, saj sodijo med področja, ki jih največkrat pozabimo zaščititi pred soncem.

Komolci

Razlogov za hitrejše vidno staranje komolcev je več, kot so na primer dolgotrajna izpostavljenost soncu, suha koža, izguba kolagena, struktura in funkcija. Komolci so namreč večinoma »kost in koža«, na njih je malo mišic in maščobe, ki bi jih zapolnila, poleg tega se nenehno premikajo, upogibajo in vzravnavajo, zato se koža sčasoma raztegne in sprošča. Pravočasno vlaženje in posvetlitev kože s hiperpigmentacijami, ki na tem predelu nista redki, lahko pripomoreta k izboljšanju videza komolcev.

Leta ne puščajo enakih sledi na koži celotnega telesa, nekateri predeli so še posebej občutljivi na vpliv časa in gravitacije.
Foto: Icons8/Unsplash

Kolena

Kolena so bistvenega pomena za vsakodnevno gibanje, kar pomeni, da pogosto delajo »nadurno« in so preobremenjena, pritisk, ki so mu bolj ali manj nenehno izpostavljeni, pa lahko prispeva k raztezanju in ohlapnosti kože. K temu je treba prišteti še izgubo kolagena in elastičnosti kože, zaradi česar se koža sčasoma povesi in naguba. Da kolena ne bi bila suha in hrapava, je priporočljivo, da jih negujete z bogatimi vlažilnimi kremami, ki kožo navlažijo in mehčajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!