fbpx

To je 10 razlogov, zakaj ni dobro biti ljubica poročenega moškega

Foto: envato

V sodobni družbi je varanje vse bolj pogosto. Zagotovo skoraj vsak pozna vsaj en par, ki se je razšel zaradi skoka čez plot, morda pa ste se v podobni situaciji znašle tudi same. Biti "druga ženska" ni vedno lahko, saj je takšna ljubezenska zveza polna laži, obsodb in skrivanj. Dlje ko razmerje traja, v težji situaciji se nahajate. Dobro si poglej vseh 10 razlogov, zakaj tak odnos zate ni dober!

1. Skrivanje

Čeprav boste v takšni ljubezenski zvezi videli čar prav v tem, da je to odnos brez obvez, ima le ta veliko pomanjkljivosti. Ena takšnih je skrivanje, saj se morate vedno držati stran od javnosti. Čari prepovedanega sadeža so sicer prijetni, vendar ste primorani skupni čas preživljati skriti v avtomobilih, hotelskih sobah in na različnih samotnih krajih, da vas kdo ne opazi.

2. Laži

Takšna ljubezenska zveza vključuje veliko laži. Dlje ko razmerje traja, v globlje laži se pogrezate. Vse to pa vodi v občutek nemira in tesnobe. Laganje družini in prijateljem je le del problema. Večina ljudi, ki so v takšnem ljubezenskem razmerju, lažejo sami sebi. Namreč noben izgovor za takšno početje ne zmanjša občutka krivde.

Foto: Envato

3. Obžalovanje

Takšen odnos je ponavadi poln strasti, vendar pa se sčasoma pojavi velik občutek krivde in obžalovanje, sploh če so vpleteni tudi otroci.

4. Sodba

Ljudje bodo vedno obsojali in takšen odnos bo v očeh drugih moralno sporen. Opazovalci bodo razširili veliko tračev, govoric in skrivnosti, to pa lahko privede do nespoštovanja.

5. Na zadnjem mestu

Ne glede na to, kako se vam partner zdi premišljen in dober ljubimec, boste zanj vedno na zadnjem mestu, sploh če ima vaš ljubimec družino. Ker prihajate v odnos iz različnih razlogov, je lahko vajino razmerje v nevarnosti. Namreč vsaka takšna razmerja se lahko sprevržejo v tveganja, saj si začneta postavljati vprašanja o tem odnosu, odgovori pa so povsem drugačni. Vi si ga želite več, zanj pa ste le zabava.

6. Ljubezen ali izkoriščanje

Tudi če zveza sprva bazira le na spolnosti, pogosto druženje in izmenjava nežnosti prinašata resnične občutke. Pričakovanja glede na želje naraščajo in odnos postane pravi čustven vrtiljak.

Foto: Envato

7. Ne dobište celote

Tudi če sta zaljubljena in se pogosto vidita, takšen odnos ni popoln, saj nikoli ne vključuje javnega priznanja, praznovanja božičev, rojstnih dni, povabila domov, tudi če si tega želite. Vse to lahko čez čas postane kamen spotike, vir velikih frustracij in nezadovoljstva.

8. Kako verjeti

Ker takšen odnos temelji na laganju, se je težko zanesti na karkoli. Vedno se boste spraševale kaj počne – ali spi s svojo ženo, ali odnos jemlje resno, so njegovi nameni resnični. Vsa takšna vprašanja pa razbijejo zaupanje. Tudi če ostaneta skupaj, bo težko zaupati, saj se boste bali, da se bo vam zgodilo enako.

9. Vse vodi do konca

Vse zunajzakonske afere se v večini odstotkov ne končajo z ločitvijo, temveč se prekine zveza z ljubimcem. Najpogostejši razlog za razhod je odnos zaradi frustracij in pritiska, ter postavljanje ultimatov, ki nastanejo tako na eni in drugi strani.

10. Življenje mine

Vsak odnos vas oblikuje in marsičesa nauči. Najtežje pa je, da takšne odnose sprejemate in za njimi žalujete, čeprav ste vedele, da prihodnosti ni. Tovrstno destruktivno vedenje se lahko spremeni v pravo zasvojenost, hkrati pa se oddaljite od možnosti za srečanje z boljšim in primernejšim partnerjem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.