To je 6 najbolj inteligentnih horoskopskih znakov: njihovi možgani delajo “sto na uro”

Foto: Čudoviti um (2001)

Nekateri ljudje so kot knjižnice, saj imajo veliko znanja. Na vsako vprašanje vam bodo odgovorili hitreje od interneta. Teh šest znakov ima največ splošnega znanja in vprašanje je, kako jim uspe, da si toliko zapomnijo.

Ta vrsta inteligence je običajno povezana z akademskim učenjem. Čeprav mnogi pozabijo na takšno znanje, ko ga več ne potrebujejo, pa obstajajo redki ljudje, ki imajo naravno afiniteto, da si zapomnijo vse, kar so prebrali ali slišali v razredu.

Ne spomnijo se le dejstev in seznamov. Njihovi možgani lahko vzpostavijo bliskovito povezavo, ki jim pomaga razumeti skoraj vsako temo. Poleg tega znajo dobro brati in se učiti, da vse to kar najbolje izkoristijo.

Če menite, da ste eden teh pridnih posameznikov, pa niste na tem seznamu, ne pozabite, da je inteligenca v različnih oblikah. Zavedati se je potrebno razlik med zdravim razumom in splošnim znanjem. Možgani vsakega človeka delujejo nekoliko drugače in obstaja veliko načinov, kako biti “pameten”.

via GIPHY

1. Dvojček

Dvojčki so zračni znak, imajo privzeti položaj, njegov planetarni vladar pa ni nihče drug kot Merkur sam. Način, kako letijo okoli množice, govorijo, se spogledujejo in se tudi v trenutku premislijo, kaže na to, kako hitro delujejo njihovi možgani. Ko gre za akademsko znanje, se lahko seznanijo s katerim koli intelektualnim izzivom. Zelo dobri so tudi pri prenašanju tega znanja. Se hitro učijo in so dobri poslušalci. Njihova sposobnost povezovanja z ljudmi pa jih naredi fantastične učitelje.

2. Devica

Devici, prav tako vlada Merkur, to je znak, ki je rojen za izvajanje raziskav. Ljudje rojeni v tem znaku radi sestavljajo sezname dejstev in podatkov, vodijo podrobne preglednice, iščejo in analizirajo različne vzorce. Zelo imajo razvite organizacijske sposobnosti in včasih izgleda, da imajo v glavni ogromno bazo kategoriziranih in urejenih podatkov, ki so se jih kadarkoli naučili.

3. Tehtnica

Tehtnice morajo zadovoljiti vse okoli sebe, saj delujejo hiperinteligentni vsevedi. Svoje znanje delijo, ne da bi pomislili, ali se morda takrat obnašajo arogantno ali prepirljivo. Vedno se držijo svojega znanja in v skoraj vsakem pogovoru so oni najbolj pomembni in na prvem mestu pri svojem znanju.

via GIPHY

4. Strelec

Ta znak krasi visoko znanje, vendar pa ga ne delijo z vsemi. Strelec je dober na vseh področjih, saj ga zanima veliko različnih stvari. Vendar pa delujejo precej zapleteno, saj imajo radi filozofsko-teološko teorijo, ki jo le malo ljudi resnično razume.

5. Kozorog

Ta znak je ciljno naravnan, praktičen in učinkovit. Kozorogovo znanje morda ne pokriva širokega spektra, toda ko gre za izbrana področja, nihče ni boljši od njih. Kozorog se bo z veseljem potopil v vsak študij, ki mu bo pomagal zagotoviti lasten uspeh. In ni zadovoljen s tem, da se le nauči teme, pač pa komaj čaka, da naučine lekcije preizkusi še v praksi.

6. Vodnar

Tretji izmed zračnih znamenj, vodnar, ima znanje na področju tehnologij in napredka. Vodnarji ne le berejo in si zapomnijo, ampak vse to uporabljajo kot izhodišče za svoje ideje. Vodnar se zavzema za iskanje velike, temeljne resnice, zato nikoli ni zadovoljen, če mu povedo, da je nekaj res, tudi če tako piše v knjigi. Sam mora ugotoviti in videti, kako daleč lahko gre. Samo informacije za njih niso dovolj, potrebujejo zanesljive vire, ki jim omogočajo, da podprejo svoje najsodobnejše ideje in teorije. Bodite previdni, saj imajo ponavadi prav.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!