fbpx

To je Apple Watch Ultra – najbolj športna in vsestranska Apple ura vseh časov

Prva resnično "športna" Apple ura

Foto: Apple
Zadnjič posodobljeno: :

Apple je končno ponudil uro, ki jo bodo nosili tudi resni športniki. Torej športno pametno uro.

Apple je danes predstavil Apple Watch Ultra, ki prinaša nov drzen dizajn in široko paleto funkcij, posebaj zasnovanih za vzdržljivost, raziskovanje in avanturo. Apple Watch Ultra premore 49 mm ohišje iz titana in ravno safirno sprednjo steklo, ki razkriva največji in najsvetlejši zaslon Apple Watch doslej. Prilagodljiv akcijski gumb ponuja takojšen dostop do številnih uporabnih funkcij. Apple Watch Ultra ima prav tako najboljšo življenjsko dobo baterije med vsemi Apple Watch, saj med običajno uporabo doseže do 36 ur. Poleg tega lahko nova nastavitev nizke porabe, idealna za večdnevne izlete, podaljša življenjsko dobo baterije do 60 ur. Številčnica Wayfinder je zasnovana posebej za večji zaslon Apple Watch Ultra in vključuje kompas, vgrajen v številčnico. Apple Watch Ultra prinaša tudi tri nove paščke – Trail Loop, Alpine Loop in Ocean Band – ki ponujajo edinstvene oblikovne funkcije, ki zagotavljajo varno in udobno prileganje za vsako pustolovščino.

Foto: Apple

“Po navdihu raziskovalcev in športnikov z vsega sveta smo ustvarili povsem novo kategorijo Apple Watch, zasnovano za nova in ekstremna okolja – to je najbolj robustna in zmogljiva Apple Watch doslej,” je povedal Jeff Williams, Applov glavni operativni direktor. “Apple Watch Ultra je vsestransko orodje, ki uporabnikom omogoča premikanje meja s pustolovščinami, vzdržljivostjo in raziskovanjem.” Točno to pa je resnično manjkalo uporabnikom!

Večja, svetlejša in močnejša

Apple Watch Ultra je narejena iz titana za vesoljsko uporabo in zagotavlja popolno ravnovesje teže, vzdržljivosti in odpornosti proti koroziji. Ohišje se dvigne in tako obda vse robove ravnega safirnega sprednjega kristala in ščiti zaslon Retina, ki je do 2000 nitov svetel, oziroma 2-krat svetlejši od katerega koli zaslona Apple Watch doslej. Novi akcijski gumb v visokokontrastni oranžni barvi je enostavno prilagoditi za takojšen dostop do različnih funkcij, vključno z vadbami, točkami poti kompasa, sledenjem za nazaj in več.

Apple Watch Ultra ima tri vgrajene mikrofone za znatno izboljšanje kakovosti zvoka pri glasovnih klicih v vseh pogojih. Prilagodljiv algoritem za oblikovanje snopa uporablja mikrofone za zajemanje glasu, hkrati pa zmanjšuje zvoke v ozadju okolice, kar ima za posledico izjemno jasnost. V zahtevnih vetrovnih okoljih Apple Watch Ultra uporablja napredne algoritme za zmanjševanje šuma vetra, vključno s strojnim učenjem, za zagotavljanje jasnega in razumljivega zvoka za klice.

Trije novi pasovi – Trail Loop, Alpine Loop in Ocean Band – ponujajo edinstvene oblikovne funkcije, ki zagotavljajo varno in udobno prileganje za vsako pustolovščino. / Foto: Apple

Novi paščki, zasnovani za gibanje na prostem

Pas Trail Loop, zasnovan posebej za vzdržljivostne športnike in tekače, je najtanjši pas za uro Apple Watch doslej. Lahek tkan tekstil je mehak in prožen, kar omogoča optimalno prileganje, priročen jeziček pa je zasnovan za hitro in enostavno prilagajanje.
Z mislijo na raziskovalce ima trak Alpine Loop dve integrirani plasti, narejeni iz enega neprekinjenega procesa tkanja, ki odpravlja potrebo po šivanju. Zgornje zanke, prepletene z visoko trdno prejo, zagotavljajo nastavljivost in varno pritrditev za G-kavelj iz titana.
Ocean Band je zasnovan posebej za ekstremne vodne športe in rekreativno potapljanje z zaponko iz titana in ustrezno zanko z vzmetjo. Izdelan je iz fleksibilnega fluoroelastomera, se razteza in uporablja cevasto geometrijo za varno prileganje. Ocean Band ima tudi neobvezen izredno dolg rep, ki uporabnikom omogoča udobno nošenje čez neoprensko obleko.

Vzdržljivostni športi in vrhunski športniki

Z večjim, svetlejšim zaslonom in robustno zasnovo je Apple Watch Ultra popolno tehnično orodje za pustolovce in raziskovalce v različnih okoljih, od vsakodnevnih do ekstremnih. Popolnoma prenovljena aplikacija Compass v sistemu watchOS 9 ponuja bolj poglobljene informacije in tri različne poglede. Aplikacija prikaže nov hibridni pogled, ki hkrati prikazuje številčnico analognega kompasa in digitalni pogled. Ob obračanju Digital Crown se prikaže dodaten pogled, ki vključuje zemljepisno širino, dolžino, nadmorsko višino in naklon, kot tudi orientacijski pogled, ki prikazuje točke poti kompasa in povratno pot. Compass Waypoints je hiter in priročen način za označevanje lokacije ali zanimive točke neposredno v aplikaciji. Če pritisnete gumb za dejanje ali tapnete ikono Compass Waypoint, spustite točko poti, ki jo lahko uredite tako, da tapnete ikono, ki se prikaže. Zaplet Compass Waypoint se dinamično posodablja v realnem času tako s smerjo točke poti kot tudi s približno razdaljo.

Foto: Apple

Backtrack uporablja podatke GPS za ustvarjanje poti, ki prikazuje, kje je bil uporabnik, kar je uporabno, če se izgubi ali dezorientira in potrebuje pomoč pri ponovnem sledenju svojih korakov. Lahko se tudi samodejno vklopi v ozadju, ko ni v omrežju. Z enim samim pritiskom gumba Action lahko uporabniki hitro spustijo Compass Waypoint ali začnejo ali si ogledajo Backtrack. Sirena z močjo 86 decibelov je zasnovana za nujne primere, če se uporabniki izgubijo ali poškodujejo, in lahko pomaga opozoriti na lokacijo. Edinstven zvočni podpis vključuje dva različna izmenična vzorca, ki se lahko ponavljata do nekaj ur. Prvi vzorec nakazuje stisko, drugi pa posnema splošno priznan vzorec SOS.

Za optimizacijo za večerne razmere lahko uporabniki obrnejo Digital Crown, da aktivirajo nočni način, zaradi česar je vmesnik rdeč za boljšo vidljivost v temi, ko uporabljate obraz Wayfinder. Foto: Apple

Hitri nakup Apple Watch – trenutno najbolj prodajane ure Apple

Znižano za 22,00 EUR1. Najbolje prodajan
Apple Watch SE (2. Generation) (GPS, 40mm) Smartwatch...
Apple Watch SE (2. Generation) (GPS, 40mm) Smartwatch...
Anrufe annehmen und Textnachrichten beantworten vom Handgelenk aus; Bis zu 20 % schneller als die...
299,00 EUR −22,00 EUR 277,00 EUR
2. Najbolje prodajan
Apple Watch Series 7 (GPS, 45mm) Smartwatch -...
Apple Watch Series 7 (GPS, 45mm) Smartwatch -...
Miss den Sauerstoffgehalt in deinem Blut mit einem leistungsstarken Sensor und einer App; Mach ein...
3. Najbolje prodajan
Apple Watch Ultra (GPS + Cellular, 49mm) Smartwatch...
Apple Watch Ultra (GPS + Cellular, 49mm) Smartwatch...
Das größte und hellste Apple Watch Display für bessere Lesbarkeit bei allen Bedingungen
999,00 EUR
Znižano za 24,00 EUR4. Najbolje prodajan
Apple Watch Series 8 (GPS, 45mm) Smartwatch -...
Apple Watch Series 8 (GPS, 45mm) Smartwatch -...
Miss den Sauerstoffgehalt in deinem Blut mit einem leistungsstarken Sensor und einer App; Mach ein...
539,00 EUR −24,00 EUR 515,00 EUR
5. Najbolje prodajan
Apple Watch SE (1. Generation) (GPS, 40mm) Smartwatch...
Apple Watch SE (1. Generation) (GPS, 40mm) Smartwatch...
Anrufe annehmen und Textnachrichten beantworten vom Handgelenk aus; Mit Notruf SOS kannst du Hilfe...
322,90 EUR

Zadnja posodobitev 2022-11-22 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Delovna temperatura na zapestju je bila zasnovana tako, da pomaga pri raziskovanju najbolj ekstremnih in oddaljenih lokacij, od ledeno mrzlih gora pri -20° C do goreče puščavske vročine pri 55° C. Apple Watch Ultra ima certifikat  MIL-STD-810H, ki se uporablja za vojaško opremo in je priljubljen med proizvajalci robustne opreme. Preizkušanje vključuje nizek tlak (nadmorska višina), visoko temperaturo, nizko temperaturo, temperaturni šok, kontaminacijo s tekočinami, dež, vlago, potopitev, pesek in prah, zmrzovanje/odtajanje, led/leden dež, udarce, vibracije in drugo . Če želite optimizirati večerne razmere, obračanje Digital Crown naredi vmesnik rdeč za boljšo vidljivost v temi pri uporabi obraza Wayfinder.

Ko je Apple Watch Ultra potopljena, samodejno zažene novo aplikacijo Depth, ki prikazuje čas, trenutno globino, temperaturo vode, trajanje pod vodo in največjo doseženo globino. Foto: Apple

Za ljubitelje morskih in vodnih športov

Apple Watch Ultra je zasnovan za vodne športe, vključno z ekstremnimi aktivnostmi, kot sta kajtanje in deskanje na deski, skupaj z rekreativnim potapljanjem do 40 metrov z novo aplikacijo Oceanic+. Za podporo teh podvodnih dogodivščin ima Apple Watch Ultra certifikat WR100. Apple Watch Ultra ima tudi certifikat EN 13319, ki je mednarodno priznan standard za potapljaške dodatke, vključno z merilniki globine, na katere se zanašajo rekreativni potapljači po vsem svetu. Z uporabo novega merilnika globine ima Apple Watch Ultra aplikacijo Depth, zasnovano z intuitivnim uporabniškim vmesnikom. Aplikacija Depth že z enim pogledom prikaže čas, trenutno globino, temperaturo vode, trajanje pod vodo in največjo doseženo globino. Uporabniki lahko programirajo gumb Action za takojšen zagon aplikacije Depth.

V sodelovanju s podjetjem Huish Outdoors, znanim po zagotavljanju inovativne in zanesljive opreme za rekreativno potapljanje, nova aplikacija Oceanic+ spremeni uro Apple Watch Ultra v zmogljiv potapljaški računalnik. Aplikacija, ki bo na voljo pozneje to jesen, izvaja Bühlmannov dekompresijski algoritem in vključuje načrtovanje potopov, lahko berljive meritve potopov, vizualna in haptična opozorila, omejitev brez dekompresije, hitrost dviga in vodenje za varnostni postanek. Oceanic+ ponuja tudi prilagojen uporabniški profil, poročila o trenutnih in lokalnih pogojih potopov ter dnevnik potopov, ki ga lahko delite z družino in prijatelji ter se samodejno sinhronizira z iPhoneom. »Navdušeni smo, da sodelujemo z Appleom, da združimo naše svetovno priznano strokovno znanje in izkušnje na področju potapljanja z edinstveno zmogljivostjo Apple Watch Ultra, da isto vsakodnevno uro spremenimo v inovativen potapljaški računalnik,« je povedal Mike Huish, izvršni direktor Huish Outdoors. “Z Oceanic+ lahko uporabniki ure Apple Watch Ultra uživajo v novi in ​​obogateni izkušnji med potapljaškimi aktivnostmi.”

Mnoge dodatne lastnosti

Apple Watch Ultra vključuje vse funkcije povezljivosti, aktivnosti in zdravja, zaradi katerih je Apple Watch postala najbolje prodajana pametna ura na svetu – od spremljanja srčnega utripa in aplikacij EKG in kisika v krvi do obročkov dejavnosti in pozornosti, skupaj z dodatnim zdravjem, varnostne in navigacijske funkcije. Apple Watch Ultra ima nove inovativne zmogljivosti zaznavanja temperature. Edinstvena zasnova z dvema senzorjema zmanjšuje pristranskost zunanjega okolja in samega telesa. Z uporabo novih zmogljivosti lahko ženske uporabnice prejmejo retrospektivne ocene ovulacije, kar je lahko v pomoč pri načrtovanju družine. Zaznavanje temperature omogoča tudi izboljšano napovedovanje menstruacije. Z iOS 16 in watchOS 9 lahko uporabniki Cycle Tracking zdaj prejmejo obvestilo, če njihova zabeležena zgodovina cikla pokaže morebitno odstopanje, ki je lahko simptom osnovnih zdravstvenih težav.
Z uporabo dveh novih senzorjev gibanja in naprednega algoritma za fuzijo senzorjev lahko Apple Watch zazna hudo prometno nesrečo s funkcijo Crash Detection. Ko Apple Watch zazna hudo prometno nesrečo, se bo naprava javila pri uporabniku in poklicala nujno službo, če se po 10-sekundnem odštevanju ne odzove. Reševalci v sili bodo prejeli lokacijo uporabnikove naprave, ki se deli tudi s stiki za nujne primere.

Apple Watch Ultra in okolje

Apple Watch Ultra je zasnovana tako, da zmanjša vpliv na okolje. Vsebuje reciklirano zlato pri prevleki več tiskanih vezij – prvič za Apple Watch – kot tudi 100-odstotno reciklirane elemente redkih rudnin v vseh magnetih in 100-odstotno recikliran volfram v Taptic sistemu. Steklo zaslona je brez arzena, Apple Watch Ultra pa ne vsebuje živega srebra, BFR-ja, PVC-ja in berilija. Nobena embalaža ure Apple Watch ne uporablja zunanjega plastičnega ovoja in 98 odstotkov ali več embalaže temelji na vlaknih, s čimer se Apple približa svojemu cilju, da do leta 2025 popolnoma odstrani plastiko iz svoje embalaže.
Danes je Apple za globalno poslovanje podjetij ogljično nevtralen, do leta 2030 pa načrtuje, da bo 100-odstotno ogljično nevtralen v celotni proizvodni dobavni verigi in vseh življenjskih ciklih izdelkov. To pomeni, da bo imela vsaka prodana naprava Apple, od izdelave sestavnih delov, sestavljanja, transporta, uporabe strank, polnjenja, vse do recikliranja in predelave materiala, neto ničelni vpliv na podnebje.

Kaj pa cena?! Apple Watch Ultra stane 799 USD v ZDA. Za Evropo v času pisanja prispevka še ni podatka.

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!