fbpx

To je deset najbolj “seksi” naglasov na svetu v angleškem jeziku!

Oh là là, parlez-vous français? Nekaj je na teh eksotičnih in nam manj znanih naglasih, ob katerih marsikomu podivja srce. Glasba za ušesa, ki spominja na eksotiko, počitniške destinacije in kraje, ki bi jih radi obiskali. Kakorkoli že – moč "seksi" naglasa ni moč zapostaviti. V anketi, v kateri je sodelovalo 11 tisoč ljudi s celega sveta, so izbrali deset najbolj "seksi" naglasov na svetu, ki jih najdemo v angleškem jeziku.

10. Skandinavski naglas v angleškem jeziku

Blond lasje, modre oči in skandinavska lepota. To so stvari, ki nam pridejo na misel, ko razmišljamo o Skandinaviji. Naj bodo iz Švedske, Norveške ali Danske, njihov naglas je naravnost krasen. Seveda ima vsaka država svoj edinstven dialekt, vse pa je lepo poslušati.

12. Latinskoameriški naglas v angleškem jeziku

Ko slišimo “latinskoameriški naglas” je zelo dobra možnost, da si zamišljamo kako smo na plaži, kjer poležavamo in uživamo v sončnem dnevu ter gostoljubnosti latinskoameriških držav. Zvezdniki, kot je Sophia Vergara so dokazali, da je latinskoameriški naglas naravnost “seksi”. To seveda velja za govorce, ki so se tam rodili in odraščali.

Sofia Vergara dokazuje, da je latinskoameriški naglas "seksi".
Sofia Vergara dokazuje, da je latinskoameriški naglas “seksi”.

8. Škotski naglas v angleškem jeziku

Kdo je najbolj “seksi” James Bond vseh časov? Sean Connery, seveda. Tudi če gledamo film zaprtih oči, nas bo njegov glas in naglas še zmeraj očaral. Ewan McGregor, David Tennant, Shirley Mason in Rose Leslie – galski lepotci z liričnimi glasovi.

7. Španski naglas v angleškem jeziku

Španščina je romantičen jezik v zgodovinskem in sodobnem pomenu besede. Antonio Banderas, Javier Bardem in Penelope Cruz so le eni izmed več tisočih primerov, ki dokazujejo, kako “seksi” je španski naglas. Španija je vroča… in ne le vremensko!

6. Italijanski naglas v angleškem jeziku

Italijanski jezik je jezik romance in tako lahko ga je poslušati. Italija je sama po sebi precej romantična država, takšna, ki si jo marsikdo želi obiskati nekega dne z nekom posebnim. Ali pa upamo, da bomo ravno tam spoznali nekoga posebnega. Vino, čudovita hrana, kultura, zgodovina in lepota.

Monica Bellucci je ena izmed najbolj "seksi" žensk na svetu - prav tako pa se je med najbolj "seksi" uvrstil tudi njen naglas.
Monica Bellucci je ena izmed najbolj “seksi” žensk na svetu – prav tako pa se je med najbolj “seksi” uvrstil tudi njen naglas.

5. Francoski naglas v angleškem jeziku

Zelo velika verjetnost je, da bi sami uvrstili ta naglas na prvo mesto – francoski naglas ima namreč zaslužen pridevek “seksi” že dolgo časa. Tako kot njihova čokolada in vina je tudi njihov jezik mehek, lep in zveni kot poezija, tudi če ne razumemo niti ene same besede. V njem se skriva nek je ne sais quoi, zaradi česar se nam šibijo kolena.

PREBERITE ŠE: Zakaj je to 10 najtežjih jezikov na svetu?

4. Avstralski naglas v angleškem jeziku

“Seksi” avstralski naglas lahko najdemo povsod, od “seksi” reklam, televizijskih dram in Hollywooda. Medtem, ko morda spominja na britanski naglas, obstajajo razlike, ki dovoljujejo avstralskemu naglasu, da izstopa sam po sebi. A si tudi vi želite pobega na plaže in “surfe”?

3. Irski naglas v angleškem jeziku

Če ste eden izmed mnogih gledalecev, ki si je že ogledal film Petdeset odtenkov sive? Morda boste presenečeni, a Christian Grey – Jamie Dornan je pravzaprav Irec. Čeprav v filmu ne govori s tem naglasom, je naglas iz njegovega malega otoka sila prijeten in… “seksi”. Ne pozabimo na Colina Farrella, Liama Neesona in Michelle Fairley.

Irski naglas je del šarma Colina Farrella.
Irski naglas je del šarma Colina Farrella.

2. Ameriški naglas v angleškem jeziku

Ali imajo američani sploh naglas? Seveda in svet očitno meni, da je ta hudičevo “seksi”. Obstaja veliko različic, vse od kalifornijskega do severovzodnjaškega, južnjaški naglas v podobi Matthewa McConaugheyja pa zveni čudovito in šibi kolena.

1. Britanski naglas v angleškem jeziku

Ali ste prenesenečeni nad najbolj “seksi” naglasom na svetu? Ne gre zanikati, da britanski naglas zveni precej, precej “seksi”. To dokazuje zvezdniki in britanske invazije filmov ter nadaljevank. Ljudje po vsem svetu očitno najbolj uživamo v govorici britanskih akterjev in njihovih ljubkih naglasov.

Kako "seksi" je lahko britanski naglas, dokazuje tudi letošnji dobitnik oskarja za glavno moško vlogo, Eddie Redmayne.
Kako “seksi” je lahko britanski naglas, dokazuje tudi letošnji dobitnik oskarja za glavno moško vlogo, Eddie Redmayne.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.