To je prva 3D-natisnjena zložljiva svetilka na svetu

3D-tiskanje je v polnem razmahu. Po tem, ko je bilo v zadnjem času veliko govora predvsem o tiskanju hiš, pa zdaj kaže, da bo kmalu mogoče s 3D-natisnjenimi elementi opremiti tudi notranjost doma.

Berlinski industrijski oblikovalec Leon Laskowski je zasnoval zložljivo lasersko luč, ki je skoraj v celoti izdelana z metodo 3D-tiskanja. S svojo inovacijo je namignil na to, da je čas za prestrukturiranje masovne proizvodnje. Tiskalnik bo namreč mogoče uporabiti kjerkoli po svetu. Na ta način se bodo proizvajalci izognili dolgim transportnim potem.

Vsi deli svetila razen elektronskih komponent so na enaki lokaciji iz enakega materiala izdelani brez uporabe orodij. Človek je tako iz procesa proizvodnje, v katerem je bil uporabljen poliamidni puder, praktično izločen.

Laskowski je pri oblikovanju želel prihraniti kar se da veliko prostora v sklopu izdelave in prevažanja svojega izdelka. Luč sicer tehta manj kot 400 g, glede na tehnološke zmožnosti, ki so trenutno na voljo, pa je lahko naenkrat natisnjenih kar 56 luči.

Galerija – Prva 3D-natisnjen zložljiva svetlika na svetu

Dodatne Informacije

Več informacij:
kh-berlin.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Barvni trend, ki se je iz mode preselil v notranjost naših domov