fbpx

To je Tesla Model 3 2024: več, kot le rahla osvežitev

Odkrivamo vse podrobnosti novega Teslinega Modela 3 za leto 2024

Tesla Model 3 2024
Foto: Jan Macarol / render

Mrzlično iščete, kdaj bo prenovljen Tesla Model 3 2024 v letu 2023, potem ste na pravem mestu saj imamo vse informacije. Po šestih letih od prve predstavitve Modela 3, Tesla pripravlja nekaj osvežujočega. Slike, ki so v tem članku so nam vpogled v obliko novega Tesla Modela 3, toda mi smo pripravljeni razkriti več. Prihaja novi Tesla Model 3 2024 in to že zelo kmalu!

Če je vašo pozornost pritegnila skrivnostna oznaka ‘Project Highland‘, potem ste na pravem mestu. Tesla Model 3 – 2024 vsekakor prihaja do konca letošnjega leta. Serijska proizvodnja naj bi se začela že septembra. Po šestih letih od prve predstavitve Modela 3 pripravlja Tesla nabor večjih in manjših sprememb. Razkriti posnetki so nam dali le majhen vpogled v obliko novega Modela 3, toda v lastnem oblikovalskem studiju smo se poglobili in poustvarili celovito sliko sprememb.

Mnenja smo, da so razkriti posnetki le ena od različic Teslinega Modela 3, ki je bila javno objavljena z namenom, da nekoliko zavede javnost. Prepričani smo, da bo sprememba drugačna in bolj subtilna. Vsekakor verjamemo, da se bodo spremenile prednje luči in prednji odbijač, vendar ne tako drastično, kot je bilo prikazano na razkritih posnetkih. Če dobro poznamo Teslino filozofijo in če smo spremljali, kako je Tesla v preteklosti spreminjala svoje modele, vemo, da so spremembe bolj subtilne in hkrati racionalne. To pomeni, da Tesla ne želi izdelovati popolnoma novega prednjega dela, temveč le niansirati obstoječe elemente. Po našem mnenju je to pravilno.

Tesla Model 3 2024
Foto: Jan Macarol / render

Našo vizijo modela Tesla Model 3 je zasnoval naš oblikovalec Jan Macarol, z namenom iskanja sveže in moderne podobe, brez pretiranih posegov v karoserijo. Nove, ozke žaromete z novim DRL podpisom in njihovo nižjo pozicijo na sprednjem delu vozila dajejo Modelu 3 bolj športen in ostrejši videz. V resnici so malenkostno zoženi in še vedno prepoznamo prejšnji model, vendar delujejo dosti bolj moderno. Hkrati verjamemo, da bo nova Tesla Model 3 serijsko opremljena z 19-colskimi platišči, pri katerih bodo oblikovalci našli način za izboljšanje aerodinamičnega pretoka zraka. Aerodinamični nadgradnji se bo pridružil še stranski prag, ki bo preoblikovan tako, da bo omogočil boljši pretok zraka in boljše vrtinčenje ter hkrati izboljšal CV vrednost.

Kaj pa zadnji del avtomobila? Še vedno ne vemo. A verjamemo, da bo sprememba na zadku še bolj subtilna. Mogoče bo to poskus dodajanja kakšnega aerodinamičnega elementa, ki bi še nekoliko izboljšal vrednost CV.

Zanesljivi viri navajajo, da bo novi Model 3 v proizvodnjo vstopil septembra letos, z osveženo različico Modela Y pa naslednje leto. Po poročanju “Not A Tesla App“, bo novi Model 3 imel drugače oblikovane žaromete, novo prednjo masko, ki bo v centralnem delu vstopa za zrak integrirala eno kamero, podobno kot Cybertruck, in preoblikovan zadnji odbijač. Zanimivo je, da Tesla načrtuje tudi manjše spremembe na ogledalih Modela 3. Te manjše spremembe smo vključili tudi v naše skice.


Na novo oblikovani Model 3 bo imel tri dodatne kamere, eno na sredini prednjega odbijača, ki smo jo že omenili, in dve na stranskem profilu. Te bodo omogočile boljše zaznavanje okolice na nekaterih križiščih. Tesla bo v prihajajoči posodobitvi odstranila temperaturni senzor Modela 3. Vozilo bo prikazovalo zunanjo temperaturo na podlagi GPS lokacije z uporabo vremenskih podatkov. Prav tako ne bo več klasičnih parkirnih senzorjev, ki jih nadomešča nova generacija kamer s primerljivimi funkcijami.

Ali Model 3 potrebuje osvežitev? Teslini dizajni se rahlo stari, medtem ko konkurenca, kot so Hyundai, Volkswagen, Polestar in kitajski proizvajalci, predstavljajo osvežujoče dizajne električnih vozil. Poglejte samo Hyundaijev Ioniq 6, Volkswagenov ID.7, Polestarjev 4, Nio’s ET5 ali BYD’s Seal, vsi s svojo edinstveno obliko in občutkom. Poleg tega se bliža tudi močan vstop drugih znamk, kot so Mercedes, Audi, Lexus, Infiniti, ki bodo dodali še več raznolikosti. Za Teslo so osvežitve in periodične posodobitve proaktivni korak v obraz rastoče konkurence z vseh koncev sveta.

Zavedati pa se je potrebno, da Tesla pod pločevino avtomobile posodablja praktično vsak mesec. To pomeni, da, če ste kupili avto pol leta nazaj, novi avtomobili iz tovarne prihajajo drugačni in posodobljeni. In v tem je čar teslinih avtomobilov. Da se ne razvijajo v skladu z ostalo avtomobilsko industrijo.

Zato z veseljem pričakujemo več podrobnosti o novem Teslinem Modelu 3 2024, ki bo, glede na vse razkrite informacije, postregel z nekaterimi zanimivimi novostmi. Ne glede na to, ali ste ljubitelj Tesle ali samo navdušenec nad električnimi avtomobili, je to zagotovo novica, ki jo je vredno spremljati.

Tesla Model 3 2024 obeta korak naprej v impresivni liniji električnih vozil podjetja Tesla. Čeprav so bile do sedaj razkrite le nekatere podrobnosti, je jasno, da se Tesla ne boji preizkušati novih idej in oblik. Tako kot pravi star pregovor: “Stalno gibanje je ključ do uspeha.” In Tesla se nedvomno premika naprej.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.