To je zaznamovalo leto 2020 na Twiterju

Twitter 2020

Zadnjič posodobljeno: :

Ker se leto počasi bliža koncu, je pravi čas za rekapitulacijo in priklic najpomembnejših ključnih trenutkov leta 2020. Eden od načinov, kako lahko to storimo, je pregled trendov na družbenem omrežju Twitter, ki je pred kratkim objavil tisto, kar je pri uporabnikih najbolj odmevalo v letu 2020.

Kot bi lahko pričakovali, je bil leta 2020 najbolj “priljubljen” ali osovražen hashtag na tej platformi #COVID19, saj so letos ljudje težko mislili na kaj drugega, kot na pandemijo koronavirusa. Sledi mu ključnik #BlackLivesMatter, ki je bil na Twitterju pogosto viden maja, ko so v ZDA izbruhnili protesti in nemiri zaradi smrti Georgea Floyda, ki je umrl med aretacijo. Tretji najbolj priljubljeni hashtag je bil #StayHome, katerega sporočilo je jasno: ostanite doma, da preprečite širjenje koronavirusa.

Twitter trendi 2020

Donald Trump je bil tisti, o katerem so ljudje v 2020 največ tvitali. Po njem so ljudje najbolj omenjali Joeja Bidena, njegovega nasprotnika na nedavno zaključenih ameriških volitvah in očitno naslednjega predsednika ZDA. Tretji na lestvici je George Floyd, četrti pa Kobe Bryant, slavni košarkar, ki je v začetku leta izgubil življenje v helikopterski nesreči. Peto mesto zaseda Barack Obama, ki je pred kratkim objavil svoje spomine, ki so med drugim tudi ena najbolj priljubljenih knjig na Amazonu.

Pri emojijih je najbolj uporabljen tisti, ki pokaže solze veselja, na drugem mestu pa tisti, ki prikazuje jok. Kateri emojiji so bili v 2020 prav tako med bolj priljubljenimi, si lahko ogledate na spodnji sliki.

Emojiji – Twitter – 2020

Obvestilo o smrti igralca Chadwicka Bosemana na njegovem profilu, je bilo leta 2020 največkrat retvitano: kar 3,1-milijonkrat. Sledi video prispevek s profila korejske pop skupine BTS, ki si ga je delilo 1,6 milijona uporabnikov tega družbenega omrežja, tretje mesto pa zaseda video uporabnika Twitterja Jamieja (@gnuman1979), v katerem pokaže, kako se zabava šesti dan karantene v Združenih državah Amerike.

Dodatne Informacije

twitter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!