fbpx

To so najboljši nasveti, ki so nam jih kdaj dale naše mame!

"Moja mama je bila vedno moja največja podpora. Učila me je, da se nikoli ne bom odrekla in nadaljevala svojim sanjam, ne glede na vse." - Mandy Moore

Mame bodo vedno vedele, kaj je najboljše za nas. Znajo potolažiti naše strahove in nam vliti upanje.

Tukaj so materinske modrosti, ki bi jih morali upoštevati.

1. Pojdi spat. Težava se bo rešila do jutra.

Kaj? Je postala jasnovidna? Pravzaprav ne. Ko ste utrujeni, je boj proti kakršnimkoli težavam zaman. Ko niste spočiti, vaši možgani ne delujejo dobro. Po dobrem spancu se vam bo glava zbistrila in vaš problem ne bo videti več tako velik in nerešljiv, kot se vam je zdelo.

2. Nikoli ne bodi z moškim samo zato, ker se počutiš osamljeno.

Imeti partnerja ni vedno boljše, kakor biti samski. Če vas partner ne osreči, ravna z vami slabo ali pa se vam preprosto zdi, da ves čas nekaj pogrešate, boste prišli v situacijo, ko se boste počutili slabše in bolj potrte kot takrat, ko ste bili sami. Poleg tega, če ste z napačnim moškim, ne boste na voljo, ko pride pravi moški.

3. Nehaj trošiti denar za toliko čevljev.

Privarčujte denar za deževne dni. Ko se vam pokvari avto, ko morate kupiti nov pralni stroj ali pa želite kam potovati. Tedaj boste obžalovali, da niste imeli nobenih prihrankov. Imeli boste le nove čevlje na nogah. Varčujete vsak mesec. Namesto, da bi ves denar porabili za nakupe, vsak mesec namenite simbolični znesek za varčevanje. Sčasoma boste zbrali ustrezen znesek za “temne dni”.

4. Pojdi ven z njim. En zmenek te ne bo ubil.

Lepo je imeti standardna merila, a ko ovržete nekatera trmasto zastavljena merila, povezana z moškimi, boste srečali veliko širši krog potencialnih partnerjev – eden od njih bi lahko bil vaš popoln partner.

5. Ignoriraj jo. Samo ljubosumna je nate.

Ni ženske, ki se vsaj enkrat v življenju ne bi soočila z ženskim ljubosumjem. Ženska, ki žali drugo žensko, se ne ceni in nima samozavesti. Če ji vrnete z isto mero, ne boste nič drugačne od nje. Spremenite temo ali odidite stran.

6. Glavo pokonci!

Kliše, a prav tako zdravilo za povrnitev samozavesti. Če imate težave, ostanite pozitivni in verjemite, da bo na koncu vse v redu.

7. Poglej njegov odnos z mamo.

Mami je za rojstni dan kupil velik šopek in pulover iz kašmirja. Kot nalašč zanjo, pa tudi za vas. Njegov odnos z materjo postane temelj vseh njegovih prihodnjih romantičnih odnosov. Če vas ima rad, lahko računate na enako pozornost in spoštovanje. A če je mamin sinček, bodite previdne … razen, če ne želite, da tašča nekega dne živi z vami.

8. Če želiš povišico, prosi zanjo. Najslabše, kar se ti lahko zgodi, je, da ti rečejo ‘NE’.

Da, vprašanje je lahko zastrašujoče, toda tudi vaš bančni račun. Če želite povišico, še posebej, če je vaša zahteva upravičena in imate zanjo popolne argumente. Seveda ne morete kar stopiti do šefa in mu reči: “Hočem povišico!” Namesto tega navedite, kaj ste dosegli v preteklih letih, tako bodo dobili vpogled v vaše delo, ki je lahko podlaga za povišanje v prihodnosti.

9. Nikoli ne zapusti hiše brez spodobnega spodnjega perila. Bog ne daj, kaj pa če končaš v bolnišnici?!

Ko pridete na urgenco, vas mora osebje oskrbeti, ne pa pogledati vaše spodnje perilo. Ampak … Poglejmo še eno nepričakovano situacijo – kaj pa, če boste šli na kavo z neustavljivo čednim moškim, ki vam je že dolgo všeč, vendar mislite, da nimate možnosti?! In vaša mama vam je lepo povedala! 🙂

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!