fbpx
Foto: Samanta Gades / Unsplash

To prav vsi delamo narobe: 5 napak, ki jih naredimo ob začetku novega razmerja

Ljubite globoko, vendar ne slepo!

Začetek novega razmerja vas napolni z navdušenjem in upanjem. Želite verjeti, da je ta odnos tisti, ki bo trajal za vedno. Prepričujete se, da ste se tokrat dobro odločili in da je ob vas prava oseba. Ampak vznemirjenje vas marsikdaj naredi slepe in ne vidite morebitnih znakov, ki so za razmerje uničujoči.

Ne zapravljajte svojega dragocenega časa in si raje povečajte možnosti, da bi razmerje trajalo. Kako? Ne naredite teh 5 napak.

Ne dovolite, da evforični občutki novega odnosa zameglijo vašo presojo

Navdušenje nad novim razmerjem vam prepreči, da bi videli znake, ki vodijo do propada odnosa. Morda ste se popolnoma zaljubili v partnerja in vam je zdaj vseeno za vse okoli vas. A slej ko prej boste spoznali in ugotovili razlike med vama. Ali jih boste tedaj videli ali ne, je odvisno od tega, kako zaljubljeni ste. Ali mislite z možgani ali srcem. Poglejte v njegovo notranjost, opazujte vedenje, ne glejte ga le v oči. Odkrijte napake, ki vas motijo, in ugotovite, ali so takšne, da bi zaradi njih prekinili razmerje.

Mislite tudi z možgani in ne samo s  srcem.
Mislite tudi z možgani in ne samo s srcem.

Ne razpravljata o temeljnih vrednotah in dolgoročnih ciljih

Če se o njih ne pogovarjata, ko sta na začetku razmerja, lahko to pozneje vodi v razpad odnosa. Vaše temeljne vrednote so tisto, kar vas pelje skozi življenje. Če se ne uskladijo s partnerjem, so lahko vir konfliktov. Zelo težko je biti v odnosu, v katerem imata partnerja različne vrednote. Na primer razmišljate, da bi imeli otroka v roku leta dni, partner čez 5 let; to lahko konča vajino razmerje. Pogovarjajta se, s tem bosta prihranila veliko nesporazumov.

Ne pogovarjata se o financah

O tem naj se ne bi pogovarjali na začetku odnosa, vendar vam lahko to pomaga preprečiti marsikatero presenečenje in razočaranje. Partnerja se morata zavedati dolgov in premoženja drug drugega, preden nadaljujeta v resno razmerje. Nič ni narobe, če si pomagata, a o tem se morata pogovoriti in razumeti vse posledice.

Ne veste, zakaj se je končala njegova prejšnja zveza

Ko se neki odnos konča, ste napolnjeni z negativnimi občutki do bivšega partnerja. Pogosto tega krivite za propad zveze. Vendar morate razumeti, in prav tako vaš partner, zakaj enemu ali drugemu ni uspelo v prejšnjem odnosu, preden se spustita v nov odnos, saj je možno, da bosta naredila povsem enake napake. To je tako, kakor da bi vedno znova poskušali le eno dieto, ki nikoli ne deluje. Resnica je, če ne poznate škodljivih vzorcev, jih prenesete v nov odnos, ki ne bo trajal, dokler jih ne boste spoznali in razrešili ter spremenili. Ne prepisujete zgodovine, ustvarite novo!

Zakaj se je končala vaša zadnja zveza?
Zakaj se je končala vaša zadnja zveza?

Imate prevelika pričakovanja

Pogosto vstopite v novo razmerje s pričakovanji, da se bo vaš partner vklopil v zgodbo, ki ste jo ustvarili zanj, za vaju. In ko se ne, poskusite manipulirati z njim, da bi se vedel v skladu z vašimi pričakovanji. To morda lahko uspeva kratek čas. Sčasoma se oseba pokaže takšna, kakršna je v resnici. Pustite ji, da je to, kar je, saj boste na takšen način hitro ugotovili, ali vam je všeč ali ne.

Ne slikajte si ga v barvah, v katerih si želite, da bi bil. Pustite mu, da pokaže svoje prave barve. Vredno je! Tako boste spoznali, ali si sploh želite takšno osebo ob sebi ali ne. Zakaj bi se zadovoljili z zeleno, če vam je všeč rumena barva.

Ko vstopite v novo razmerje, naj ostanejo vaši možgani v glavi in ne v oblakih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!