fbpx

”Toaletni” papir za pametne telefone

Toaletni papir za pametni telefon

Verjetno ste že slišali, da je vaš pametni telefon pravo leglo bakterij in da je celo bolj umazan kot straniščna školjka. Zato ideja o ''toaletnem'' papirju za pametni telefon še zdaleč ni napačna. Seveda domislica prihaja z Japonske. Na nenavaden prizor naletite na tokijskem letališču Narita, kjer vas v straniščni kabini poleg klasičnega držala za toaletni papir pričakata še mini držalo in mini toaletni papir, ki ni namenjen škratkom ali miškam, pač pa zaslonu vašega pametnega telefona.

Na tokijskem letališču Narita vas pričaka nenavaden prizor. Na javnem stranišču se namreč poleg običajnega toaletnega papirja nahaja še ”toaletni” papir za pametne telefone. Na prvi pogled bizarna ideja, a samo za trenutek.

Vaš pametni telefon je leglo bakterij.
Vaš pametni telefon je leglo bakterij.

Raziskave so namreč pokazale, da ima pametni telefon na sebi več bakterij kot javna straniščna školjka. Povprečno se na telefonu nahaja med 2700 in 4200 enot koliformnih bakterij, ki se nahajajo tudi v fekalijah. Zato je tamkajšnji ponudnik mobilne telefonije NTT DoCoMo 80 straniščnih kabin letališča opremili z mini držalom za nekoliko manjši toaletni papir, ki je namenjen brisanju zaslona telefona ali tablice.

PREBERITE ŠE: Na Japonskem se lahko namakate v rdečem vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju!


Namesto da med opravljanjem velike potrebe igrate igrice, lahko v tem času poskrbite za higieno svoje mobilne naprave. Namen akcije je ozaveščanje javnosti o nevarnosti, ki jo za zdravje predstavlja umazan telefon ali tablica. Turisti so nov toaletni papir – potiskan je s koristnimi informacijami – sprejeli z navdušenjem. Kampanja bo na letališču trajala do marca 2017.

Galerija – ”toaletni” papir za zaslon pametnega telefona:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!