Top 10: najboljše aplikacije za starše (in bodoče starše)

Najboljše aplikacije za starše (2016)

Starševstvo je najboljši poklic na svetu, a vseeno ni lahko biti starš. Spletni portal Computerworld obljublja, da bo s temi aplikacijami lažje. Predstavljamo najboljše aplikacije za starše (in bodoče starše).

Kako je staršem uspevalo včasih? Ni vedno lahko biti starš, toda s temi aplikacijami bi moralo biti opravljanje starševstva precej lažje opravilo.

PREBERITE ŠE: Aplikacija Mathpix: Shazam za matematične enačbe

Te aplikacije lahko štarše nekoliko razbremenijo.
Te aplikacije lahko štarše nekoliko razbremenijo.

Če nam aplikacije lajšajo življenje na veliko področjih, zakaj nam ne bi tudi pri vzgoji otroka?

Top 10: najboljše aplikacije za starše (in bodoče starše):

Aplikacije za starše Full Term

Aplikacija Full Term
Aplikacija Full Term

Aplikacija Full Term meri moč, trajanje in časovni interval popadkov ter oceni, kdaj je skrajni čas, da svojo nosečnico moški odpelje v porodnišnico. Aplikacija prav tako spremlja aktivnosti otroka, ko je ta še v trebuhu.

Aplikacije za starše Baby Tracker

Aplikacija Baby Tracker
Aplikacija Baby Tracker

Aplikacija Baby Tracker skrbi, da ste karseda vzoren starš. Z njo namreč označujete, kdaj je otrok nazadnje jedel, kdaj spal in kdaj ste mu nazadnje zamenjali plenice. Da vam ne bodo očitali, da ga stradate! Aplikacija spremlja tudi otrokovo rast.

Aplikacije za starše Keepy


Majhni otroci nenehno ustvarjajo. Vsak starš ima tako doma goro risbic svojega malčka ”za mamico in očita”. Teh ne moremo hraniti večno, čeprav se nam para srce, ko jih moramo čez čas zavreči. Zdaj bo to malce manj bolelo, saj aplikacija Keepy omogoča digitalni zajem otrokovega umetniškega ustvarjanja, ki ga lahko pospremite z avdiorazlago.

Aplikacije za starše Groovebook

Aplikacija Groovebook
Aplikacija Groovebook

Novopečeni starši so znani po tem, da imajo na telefonu in računalniku tone fotografij svojih otrok, ki pa jih nikoli ne natisnejo. Aplikacija Groovebook vam za dobra 2 evra mesečno na dom pošlje album s sto izbranimi slikami (4 x 6). Slike imajo perforiran rob, da jih lahko preprosto iztrgate in uokvirite.

Aplikacije za starše Cozi Family Organizer

Aplikacija Cozy Familiy Organizer
Aplikacija Cozy Familiy Organizer

Aplikacija Cozi Family Organizer skrbi, da vam nič ne uide iz glave. Gre za družinski koledar (vsak član družine ima drugo barvo), ki vas obvešča o obveznostih, kot so, kdaj je treba vrniti knjigo in kdaj ima otrok zobozdravnika, ter o vseh ostalih dnevnih zadolžitvah, ki nimajo neposredne zveze z otrokom.

Aplikacije za starše 1 Second Everyday


Aplikacija 1 Second Everyday vas spodbuja, da vsak dan posnamete kratek video z otrokom in ustvarite video kolaž določenega obdobja sestavljenega iz sekundnih posnetkov.

Aplikacije za starše MamaBear Family Safety

Aplikacija MamaBear Family Safety
Aplikacija MamaBear Family Safety

Aplikacija MamaBear Family Safety skrbi, da mame lažje izpustijo otroka iz družinskega gnezda. Vemo namreč, kako (pretirano) zaskrbljene so lahko, ko se otrok začne osamosvajati in več časa preživi zdoma. ”Vohunska” aplikacija omogoča spremljanje otroka na daljavo: lokacijo, rabo SMS-sporočil in družbenih omrežij, morebitno preseganje omejitve hitrosti ipd.

Aplikacije za starše MyHomework Student Plannner

Aplikacija MyHomework Student Plannner
Aplikacija MyHomework Student Plannner

Aplikacija MyHomework Student Plannner je prvotno namenjena otrokom, da se ti lažje organizirajo, toda ker se lahko sinhronizira z več napravami, lahko tudi starši preverjajo, kakšne so zadolžitve otrok (testi, urnik zunajšolskih dejavnosti, seminarske naloge …) in imajo tako več nadzora nad njimi.

Aplikacije za starše ChoreMonster


Ko so otroci majhni, so presrečni, ko jih starši poprosijo za pomoč pri hišnih opravilih. A kaj hitro to navdušenje mine. Bistvo obstoja aplikacije ChoreMonster je, da otroka spodbuja pri opravljanju hišnih opravil. Starši lahko ustvarijo seznam le-teh, točkovnik in nagrade za opravljeno delo.

Aplikacije za starše College Packing List

Aplikacija Aplikacija College Packing List
Aplikacija Aplikacija College Packing List

Življenje hitro teče. Še včeraj so se učili hoditi, že danes pa odhajajo na fakulteto, lahko povzamemo pogovor številnih staršev. Marsikdo se odpravi študirat v drug kraj in mora zapustiti hotel mama. Aplikacija College Packing List poskrbi, da otrok ne pozabi spakirati najnujnejših stvari, ki ji potrebuje za življenje v študentskem domu ali najemniškem stanovanju.

Dodatne Informacije

Izbor:
Computerworld

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše igrice za pametne telefone: 4 igrice, s katerimi si boš odlično krajšal čas