fbpx

Triglav The Rock Ljubljana 2019: Triglav sredi Kongresnega trga

Triglav The Rock Ljubljana 2019: Triglav sredi Kongresnega trga

Ljubljana se bo za en dan spremenila v Triglav (The Rock Ljubljana) 2019! Sredi Kongresnega trga bo namreč stala plezalna stena, dolga trideset in visoka pet metrov. Na njen se bodo preizkusili najboljši slovenski in tuji plezalci, steza pa bo odprta tudi za vse ljubitelje plezanja, ki se bodo prijavili na tekmovanje. Vrhunec dogajanja bo v poznih večernih urah, ko bo stena zažarela s pomočjo svetlobnih efektov, najboljši plezalci pa bodo “napadli” plezalne oprimke.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Kongresni trg
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Na dan mladosti bo Ljubljana gostila že tretjo izvedbo atraktivnega tekmovanja v balvanskem plezanju Triglav The Rock Ljubljana 2019, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Tekma je v svetovnem merilu posebna tudi zato, ker je edina tega ranga, ki se odvija sredi mesta, spremlja pa jo množica navijačev, kup zabavnih in rekreativnih aktivnosti za obiskovalce ter izbrana glasba.

Ambasadorja tekmovanja sta slovenka leta in serijska svetovna prvakinja Janja Garnbret ter aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder. Z njima se bodo na atraktivni lokaciji sredi prestolnice pomerili kolegi iz svetovnega plezalnega vrha, plezalni spektakel na Kongresnem trgu pa ne bo namenjen le resnim plezalcem, ampak bo ponudil še kup vsebin za aktivno preživljanje prostega časa družin in mladine.

Brezplačno boste lahko obiskali adrenalinski park, preleteli Kongresni trg na jeklenici (zipline), ob pomoči inštruktorjev in varnostnih vrvi preplezali umetno steno, se s prijatelji pomerili, kdo se prej povzpne na steber poguma

Triglav The Rock Ljubljana
Triglav The Rock Ljubljana

Tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana 2019 bo trajalo dva dni. V kvalifikacijah bo nastopilo več kot sto tekmovalcev. Polfinale je rezervirano za 20 moških in 20 žensk. Vanj se uvrsti 10 plezalk in 10 plezalcev iz kvalifikacij, druga polovica tekmuje s povabilom organizatorja. V finalu bo nastopilo 12 tekmovalcev, 6 najboljših plezalk in 6 najboljših plezalcev iz polfinala.

Zmaga, kdor v finalu v najmanj poskusih prepleza največ balvanov. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki bodo letos dopolnili 15 let, in sicer na spletni strani The Rock.

Dodatne Informacije

Več informacij:
therockljubljana.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.