fbpx

Tudi pravi moški jočejo in to je 5 znakov, da tudi njemu ni lahko

Foto: Unsplash

Družba moškim pogosto ne dovoljujejo, da bi razkrili svojo senzibilno plat in pokazali, da so ranljivi in da se tudi oni spopadajo z občutki bolečine. V resnici pa so prav tako čustveni in ranljivi, kot so lahko ženske. Kako vemo, kdaj ima moški zlomljeno srce?

Že od malega jih učimo, da fantje ne jokajo. Vendar so tako kot ženske, tudi oni krvavi pod kožo, so ranljivi, žalostni, zlomljeni. In pravi moški tudi jokajo, čeprav večinoma le, ko so sami. Zato je prav, da prepoznamo njegovo žalost in ga spodbujamo, da nam zaupa, kako se počuti.

5 znakov, da ima moški zlomljeno srce:

1. Telesna govorica

Telesno govorico je težje prirejati resnici, kot tisto, kar poveste z besedami. Če moški veliko menca z rokami, se prisiljeno nasmehne, stoji potrto, … je velika verjetnost, da ga nekaj muči. Ni nujno, da se bo želel o svojih težavah pogovoriti .. in tudi to je potrebno spoštovati. Vendar pa je v takšnih trenutkih izjemnega pomena že, če mu ponudite vsaj varno okolje, kamor lahko pride in se izpove, če se tako počuti.

2. Zapre se vase.

Če se moški popolnoma zapre vase in se pretvarja, da ni nič narobe, v življenju pa je ravno šel čez neke težke stvari, je velika verjetnost, da v resnici precej trpi.

Pravi moški jokajo.
Pravi moški jokajo.

3. Pretvarja se, da je vse v redu.

Moški, ki je ravno izgubil pomembno osebo, žaluje – tudi če tega ne pokaže. Če se pretvarja, da je vse v redu, zraven pa se aktivno izogiba pogovoru o težki situaciji, so na delu morda obrambni mehanizmi. S tem ni nič narobe, vendar pa takšno vedenje na dolgi rok ni zdravo – nekoč se bo moral soočiti z izgubo in odžalovati.

4. Zapade v slabe navade.

Če niste v stiku s sabo, ko ste žalostni in trpite, se bo ta energija verjetno manifestirala tudi na drugih področjih življenja – in eden izmed možnih načinov je preko vedenja. Če moški zapade v slabe navade, ki ga poženejo v začaran krog, ko doživi kratke trenutke odrešitve, potem se počuti krivo, potem pa zopet išče hitre rešitve iz svoje bolečine, ga nekaj pošteno boli.

5. Izogiba se oseb, ki so mu blizu.

Moškemu, ki vas dobro pozna, je težje lagati kot samemu sebi. Če ima moški zlomljeno srce in se s tem ne more soočiti, se zna zgoditi, da se bo izogibal ljudi, ki so mu blizu. In ravno te osebe bodo najprej opazile, da nekaj ni v redu in ga bodo soočile s tem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!