fbpx

V Maribor prihaja Robin Food, največja trajnostna trgovina na svetu

Robin Food

V Mariboru se spomladi 2017 odpira največja trajnostno naravnana trgovina na svetu, ki bo svoje police polnila s presežki hrane. Poleg zeleno naravnane trgovine bo stala tudi restavracija, koncept pa naj bi bil vzor ostalim državam Evropske unije.

Organizacija Robin Food v Mariboru spomladi 2017 odpira največjo trajnostno trgovino na svetu s presežki hrane, ki se ji bo pridružila restavracija, kjer bodo prav tako uporabljali odvečno hrano. Z diskontno prodajo želijo spremeniti odnos do presežkov hrane, na krožniku ponuditi hrano z zgodbo, zmanjšati odpadke, predvsem pa omogočiti, da hrana pride do ljudi, ki jo potrebujejo. Izvajali bodo tudi izobraževanja in delavnice.

Lokacija trgovine še ni znana.
Lokacija trgovine še ni znana.

Točen datum odprtja in lokacija same trgovine za zdaj ostajata zavita v tančico skrivnosti. Organizacija Robin Food – povezuje fizični trgovinski sistem razpolaganja s presežki hrane s spletnim sistemom za doniranje – bo za svojo trgovino presežke hrane kupila (bodisi bo ta donirana) in jih ponudila po znižani ceni. Te bodo tudi do 80 odstotkov nižje kot v trgovini, odvisno od tega, kako blizu preteku uporabe bo izdelek. Trgovina bo izdelana iz recikliranih materialov, kot so palete, staro blago pa bodo uporabili za vrečke.

PREBERITE ŠE: Hood Burger od zdaj naprej tudi v centru Ljubljane

Robin Food, ki po vzoru superjunakov želi spremeniti svet na bolje, združuje podjetja, ki imajo presežke živil s kratkim rokom trajanja, in donatorje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
robinfood.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.