fbpx

Vaje za trebuh: to so najboljše vaje za raven trebušček

Foto: Hayley Kim design / Unsplash

Obstaja ogromno vaj, ki vam pomagajo do večje moči in lepšega videza vašega trebuščka, seveda pa boste poleg odličnih vaj morali paziti tudi zdravo prehrano, saj je to recept do uspeha. V nadaljevanju svetujemo, katere so najboljše vaje za trebuh in kako jih pravilno izvajati.

Vse vajeza trebuh, ki jih izvajate doma ali v telovadnici, se delajo v več ponovitvah z manjšimi presledki. Lahko uporabljate le svojo lastno težo, lahko uporabite pripomočke kot so medicinska žoga ali utež, v fitnesu pa obstajajo tudi naprave namenjene ravno trebušnjakom. Dobro je imeti podlago, na kateri boste ležali, najbolj pa je pomembno, da je vaš hrbet med vsemi vajami trdno na tleh. To najlažje naredite tako, da si predstavljate, kako popek tiščite k tlem. Poglejte si najboljše vaje za vrebuh.

Pokrči in iztegni

Lezite na fitnes podlago in glavo ter noge dvignite od tal. Roke imate nenehno v zraku prav tako noge. Medtem ko je ena noga spuščena, je druga dvigjena pokončno. Naredite trebušnjak tako, da drugo nogo dvignete k prvi, ki je že v zraku, sočasno pa dvignete tudi obe roki, biti morate v položaju kot da bi se s prsti na rokah želeli dotakniti prstov na nogi. Ko spuščate roke, sorazmerno spustite tudi nogo, nato postopek ponavljate. Naredite 20 ponovitev in nato zamenjajte strani.

Stoječi trebušnjaki

Stopite v širino ramen in dajte roke za glavo. Dvignite in pokrčite eno nogo ter se upodnite na stran tako, da se vaš komolec dotakne vašega kolena.
Ponovite 20 krat in nato obrnite stran.

Igra z žogo

Lezite na blazino in imejte poravnan hrbet s tlemi. Vzemite žogo in roke iztegnite nad glavo, predel glave in ramen pa naj bo dvignjen. Eno nogo imejte pokrčeno, drugo ravno vendar v zraku. Iztegjeno nogo pokrčite k sebi, nato jo ponovno spustite. Glejte, da bo druga noga v zraku vedno poravnana na kot 90 stopinj. Če vam je vaja pretežka, lahko nogo spustite do tal. Ponovite 20 krat in obrnite stran.

Sedeča igra z žogo

Vajo izvajate na skoraj enak način kot prejšnjo, le da tukaj sedite. Ko sedite, imejte v rokah žogo, ki naj bo naslonjena na prsi, bodite nagjeni rahlo nazaj, pete  naj dotikajo tal. Iztegnite roke z žogo v zrak, sorazmerno pa dvignite od tal tudi noge. Ponovite 20 krat.

Izpadni korak z obratom

Naredite izpadni korak, tako da se z desno roko dotaknete leve noge spredaj, desna je iztegjena nazaj v kotu 90 stopinj. Sedaj se iz tega položaja dvignite tako, da desno nogo pokrčite v zraku, naredite pa obrat s telesom v desno, roke so pri tem pokrčene in v višini ramen. Ponovite 20 krat vsako stran.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!