fbpx

Včasih bolečina ostane tudi po odhodu

Foto: envato

Včasih bolečina ostane še dolgo po tem, ko se razmerje konča. Včasih bolečina zasenči vsak vaš korak. Ostala je v majhnih stvareh, v jutranji kavi, v šepetanju, v krajih, ki sta jih skupaj obiskala…Dovoljeno vam je, da občutite bolečino.

Dovoljeno vam je čutiti bolečino, ko zapustite nekoga, ki ga imate radi. Dovoljeno vam je čutiti bolečino, ko se poslovite od svoje družine, prijateljev ali svojih najdražjih, ko se odločite, da jih zapustite in greste drugam. Dovoljeno vam je občutiti bolečino izgube in dovoljeno vam je, da jih pogrešate, vendar to ne pomeni, da se motite.

To ne pomeni, da ste se napačno odločili in to vsekakor ne pomeni, da bi si morali premisliti. Včasih sta bolečina in žalost le del vaše poti, del vaše rasti, vendar to ne pomeni, da morate spremeniti svojo pot ali smer. Dovoljeno vam je, da občutite bolečino in ostanete na isti poti.

Dovolite si čutiti. Foto: Anthony Tran / Unsplash

Dovoljeno vam je, da občutite bolečino osamljenosti, ko se odločite za manj prevoženo cesto in ko ne sledite isti poti kot vaši starši ali prijatelji. Dovoljeno vam je začutiti strah, ki prihaja s tveganjem, vendar ne dovolite, da bi se zaradi tega strahu spraševali o svojih odločitvah ali tveganjih, ki jih sprejemate.

Obstaja razlog, zakaj ste izbrali določeno pot ali zakaj se je vaše srce premaknilo proti določeni izbiri in ne bi smeli dovoliti, da vas kdo odvrača od tega, da nadaljujete. Ne bi smeli dovoliti, da vas vsi tisti “kaj če” in najslabši scenariji doletijo, ker vaša pot zahteva, da ste pogumni, predani in trdni.

Dovoljeno vam je, da občutite težo ločitve od doma, ki ste ga nekoč ljubili, ali ljudi, za katere ste mislili, da se ne boste nikoli oddaljili. Dovoljeno vam je, da občutite žalost, da slika, ki ste jo imeli v mislih za svoje življenje, ne odraža vaše resničnosti, vendar se ne bi smeli preveč truditi, da bi to sliko oživeli.

Ne pozabi, da si samo človek. Foto: Gadiel Lazcano / Unsplash

Dovoljeno vam je, da občutite bolečino lastnih napak. Stvari, ki ste jih uničili, čas, ko ste nekaj naredili narobe, noči, ko se niste imeli moči boriti, in dneve, ko se niste mogli zbuditi, da bi se stvari zgodile. Dovoljeno vam je, da občutite bolečino zaradi razočaranja, vendar to ne pomeni, da ste se motili, pomeni le, da niste bili tako razviti kot danes, niste se naučili lekcije, ki ste jih takrat potrebovali, in takrat niste imeli orodja, ki bi vam lahko služilo.

Dovoljeno vam je čutiti bolečino, vendar se ne smete vedno znova obremenjevati zaradi stvari, ki vam niso bile namenjene. Morda bodo stvari, ki so vam namenjene, zlahka prišle v vaše življenje in vam ne bo treba čutiti nobene bolečine. Morda vam je za zdaj dovoljeno občutiti bolečino, vendar to ne pomeni, da se motite. Včasih imate prav in samo žalujete zaradi izgube tega, kar bi lahko bilo, preden obrnete to stran in začnete novo poglavje v svojem življenju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!