Včasih strah pomeni, da se premikate v pravi smeri

Foto: Marcelo Matarazzo / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Strah vas morda zadržuje. Morda vas ujame in vas prepričuje, da se zadovoljite s tem, kar že imate, ker bi zahtevanje česar koli več povzročilo težave.

Včasih strah pomeni, da se premikate v pravo smer. To pomeni, da sledite svojemu srcu, lovite svoje cilje in živite svoje sanje. Pomeni, da je uspeh tako blizu, da ga lahko okusite. Pomeni, da počnete tisto, kar je za vas najboljše.

Ne smete biti v zadregi in živčni, ker ste v novih situacijah. Nič ni narobe, če se zmotite, in ker ste poskusili. Ne se smete se počutiti, kot da vam je usojeno ostati na enem mestu, ker vam je pretežko narediti naslednji korak, korak naprej.

Morali bi biti ponosni nase, ker ste stopili iz svojega območja udobja. Morali bi biti ponosni nase, ker ste izbrali pravo pot, čeprav težjo, pred najpreprostejšo. Morali bi biti ponosni nase, ker ste tvegali.

In prav je tako, premagajte svoj strah. Ne se zadovoljite s povprečnim življenjem. Poiščite nekaj večjega.

Zapomnite si, da je nemogoče živeti brez strahu. Nemogoče je ostati ves čas miren, hladen in zbran. Dokler pa izbirate poti, ki vas navdušujejo, dokler se odpravljate na potovanja, za katera veste, da vam bodo prinesla srečo, morate svoj strah potisniti na stran. Potisnite svoje dvome na stran. Potisnite svojo zadržanost na stran.

Strah je del življenja. Sprejmi ga! Foto: Zohre Nemati / Unsplash

Ne odlašajte, naj vas ne bo strah, kaj vas čaka za ovinkom. Premagajte ga in kmalu boste komaj čakali na jutri. Lovili boste svoje sanje, čeprav bo na trenutke strašljivo.

Kadar je vaše življenje preveč udobno, lahko to pomeni, da ste ravno na pravem mestu. Ali pa lahko pomeni, da je čas, da raziščete nove neomejene možnosti. Ne pozabite, da je včasih strah dober. Včasih to pomeni, da greste v pravo smer. Pomeni, da vas to, kar počnete, navdušuje. Pomeni, da je tisto, kar počnete, pomembno.

Strah je nekaj, s čimer se naučimo živeti; ali gre za strah pred pogovorom, strah pred izbiro, strah pred poškodbami ali strah pred posledicami. Tam je in vedno je tako zelo resničen.

Ne živite v njegovi senci, ampak ga poglejte naravnost v oči, čeprav vas je strah soočenja. To vseeno naredite. Strahovi, s katerimi se ne soočite, postanejo vaše meje.

Morda nikoli ne bi natančno vedeli in razumeli, česa ste sposobni, če ne bi živeli v strahu.

Ko bodo stvari težke, se spomnite, kdo ste. Ste vredni in sposobni in bolj ko se soočate s svojimi strahovi, več boste izvedeli o sebi.

Na koncu se boste naučili, da vam strah ne bo preprečil, da bi živeli življenje, ki si ga želite. Torej, poglejte ga v oči in se soočite z njim ter živite svoje najboljše življenje!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!