fbpx

Velika noč: top trik za barvanje jajc s prtički

Velika noč: top trik za barvanje jajc s prtički

Ideje za okraševanje pirhov za veliko noč lahko najdete na vsakem koraku, a tega trika za barvanje jajc s prtički še niste videli.

Dobili ste že idejo, kako pripraviti slastno šunko v testu, ustvarjalno okrasiti dom in ustvariti marmorno-kovinske pirhe, a vaša velikonočna miza gotovo ne bo imela nič proti, če se bo na njej znašla še ena vrsta velikonočnih pirhov.

TOP TRIK ZA BARVANJE JAJC S PRTIČKI:

Sestavine

  • barva za jajca
  • papirnate brisače
  • palčke za ušesa

Postopek

Skuhajte jajca. Koliko skled boste potrebovali, je odvisno od tega, koliko različnih barv boste uporabljali pri dekoraciji pirhov. Če se odločite za štiri barvne kombinacije, potem pripravite štiri manjše sklede. V vsako skledo dodajte žličko barve za jajca, ki jo nato zalijte z vrelo vodo. Sestavini dobro premešajte.

Vsako jajce ovijte s papirjem, po katerem boste poškropili barve. Vsako palčko za ušesa namočite v barvo in jo nato potapkajte po papirnati brisači. Barvo nanašajte tako dolgo, dokler brisača ni popolnoma navlažena z barvami.

Jajca pustite počivati nekaj minut, nato jih odvijte iz brisače in dobro obrišite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!