fbpx

Velikokrat odpustijo, a zaupajo le enkrat: 4 znaki, da ste popolnoma prebujena duša

“Tvegajte, da prebudite svojo dušo - razkrilo se vam veliko več sreče, resnice, lepote in modrosti.” - Neznani avtor

Kateri so znaki, da ste popolnoma prebujena duša?

1. Ne verjamete vsemu, kar slišite od medijev

Namesto tega želite svet spoznati sami, vidite čez medije in druge vire informacij, pri katerih ste kdaj zaznali napačno ali zavajajoče poročanje. Nagibate se h kritičnosti in ne potrebujete nikogar, ki bi vam govoril, kako morate razmišljati. Sami ste sposobni razumeti, kaj je res in v kaj verjeti.

2. Veste, da je sprememba obupno potrebna

Ozrete se po svetu in vidite ljudi, ki stradajo, vidite uničene gozdove, uničena plemena in svet v bolečini. Ne morete pomagati, a si tega zelo želite. Težko razumete, zakaj je svet takšen, kot je, a obup ničesar ne bo rešil. In to veste. Ljudje lahko na vas gledajo s posmehom … vaš odgovor pa je dvignjen sredinec.

Težko razumete, zakaj je svet takšen, kot je ...
Težko razumete, zakaj je svet takšen, kot je …

3. Ste odprtega duha

A ne tako odprtega, da bi vam pri tem izpadli možgani. Z nogami ste trdno na tleh in pripravljeni, da izkusite nove kulture in ideje.

4. Dvomite v avtoriteto

Dovolj ste zreli, da veste, kdaj ima avtoriteta prav. Vendar pa jih tudi izprašujete (in preizprašujete) kaj počnejo, saj upate, da bodo prav vaša vprašanja poskrbela, da avtoriteta ne zaide na stran pota. Zdrava demokracija namreč prihaja z zdravo mero skepse!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.