Triki s telesom
V zraku · buzz buzz

Poznate tisto, da če med lupljenjem čebule žvečite žvečilni gumi, se vam oči ne bodo solzile? Kot se je izkazalo, to ni edini primer preprostega trika s telesom, ki vam bo olajšal vsakodnevne tegobe. Vas tišči na stranišče? Ste vedeli, da lahko nujo zmanjšate s praskanjem po mečih? Vas srbi grlo? Popraskajte se po ušesu in srbečice ne bo več! Predstavljamo vam 9 trikov s telesom, ki dejansko delujejo!

Naše telo je neverjetno. Zmožno je neverjetnih stvari. A to že veste. Česar ne veste, je, da je zmožno tudi številnih priročnih trikov. Z njimi si lahko olajšate marsikatero dnevno tegobo. Veste, kaj storiti, ko imate t. i. sladoledni glavobol (to je kratkotrajen glavobol, običajno povezan s (pre)hitrim uživanjem hladne pijače in hrane, kot je sladoled)? Podrgnite z jezikom po nebu in v hipu bo minil! Imate zobobol? Podrgnite s kocko ledu po koži na hrbtni strani dlani med palcem in kazalcem in bolečino boste zmanjšali tudi za polovico! Kako je to mogoče? Živčne poti v tem delu telesa vplivajo na tisti del možganov, ki blokira signale bolečine z obraza in rok.

PREBERITE ŠE: Kako biti bolj srečen, ko si v dvajsetih letih?

Preverite še ostale trike s telesom, ki dejansko delujejo.

Senčenje oči s pop-kulturnimi referencami Senčenje oči s popkulturnimi referencami Ljudje, ki so hoteli polniti svoj telefon za vsako ceno Ljudje, ki so želeli za vsako ceno polniti baterijo svojega telefona 3D umetnine Uttaporn Nimmalaikaew: 3D-slike na mrežasti tkanini Mladost Kako biti bolj srečen, ko si v dvajsetih letih? ·