Dronesurfing
V zraku · buzz buzz

Pozabite na kajtanje s padalom. Tu je kajtanje z dronom. Droni lahko danes naredijo izjemne zračne posnetke, dostavljajo pakete in med sabo tekmujejo, po novem jih lahko uporabite tudi za kajtanje. Pozabite na padalo in veter, od katerega ste odvisni pri kajtanju, in se prepuščajte drsenju po morski gladini s pomočjo drona Alta 8 (Freefly), ki je prvenstveno namenjen prenašanju težke videoopreme, a je tako močan, da lahko vleče tudi človeka.

Dron Alta 8 je tako močan, da lahko vleče tudi človeka, zato ga lahko uporabljamo celo za kajtanje. Kot namiguje že njegovo ime, ima ta oktadron znamke Freefly osem motorjev. Prvotno je namenjen prenašanju težke opreme, a kot vidite, ga lahko uporabljamo tudi za prostočasne dejavnosti. Se rojeva nova športna disciplina dronsurfing?

PREBERITE ŠE: Kvadrokopter PowerEgg – jajce, iz katerega se ”izleže” dron

Pa je tako majhen dron res lahko tako močen, da premakne in vleče odraslega človeka? Ne. Tudi Alta 8 ni, a kot boste videli na videoposnetku, je z malo pomoči uporabnika drsenje po vodi možno tudi z dronom. Na gladini je namreč trenje precej manjše in moč drona zadostuje, čeravno nas ne more premakniti z mesta. Za nekaj podobnega so dron uporabili tudi že deskarji na snegu. Žal Alta 8 ni poceni, saj boste morali zanj odšteti skoraj 15.600 evrov. Morda pa je vseeno bolje ostati pri padalu.

Kajtanje z dronom:

DronesurfingOdpri galerijo

Slepi nogometaš Behzad Zadaliasghari je na paraolimpijskih igrah dosegel spektakularen gol. Slepi nogometaš dosegel gol, ki se ga ne bi sramoval niti Messi Zamenjava vlog Če bi ženske razmišljale po moško in bi se moški vedli kot ženske Kdo je boljši Terminator? Joseph Baena ali njegov oče Arnold Schwarzenegger? Schwarzi mlajši kot Terminator: sin Arnolda Schwarzeneggerja po stopinjah očeta Bella Hadid Bella Hadid – model leta 2016 po izboru revije GQ · · ·