Film Molk (2016)
Kulturni izbor · film

Kako resno sta Andrew Garfiled in Adam Driver vzela vlogo v filmu Martina Scorceseja, priča dejstvo, da sta se na vlogo pripravljala kar eno leto in v Walesu teden dni preživela v popolni tišini, da bi se kar najbolje vživela v jezuitska misionarja Rodriguesa in Garrpo. Ta sta bila na Japonsko odposlana v času “skritih kristjanov”, tik po zadušitvi revolucije katolikov na Šimabari v 17. stoletju, kjer morata poiskati svojega pogrešanega mentorja, očeta Ferreiro (Liam Neeson).

O filmu, ki temelji na romanu Tišina japonskega pisatelja Šusakuja Endoja in govori o pregonu portugalskih jezuitov, ki so delali na Japonskem – Cankarjeva založba je roman v prevodu Iztoka Ilca izdala leta 2009 –, je režiser filmov Tolpe New Yorka, Letalec, Dvojna igra in Volk iz Wall Streeta sanjal skoraj tri desetletja.

Avtorske pravice za filmsko adaptacijo Endojevega romana je namreč pridobil že pred 28 leti. Gre za enega od njegovih najdaljših filmov, saj traja kar 159 minut.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Mali šef (The Boss Baby, 2017)

Prvo uradno projekcijo je doživel v Vatikanu. Med gledalci je bil tudi Papež Frančišek. Scorseseju filmi z versko tematiko niso tuji. Že leta 1988 je posnel film Zadnja Kristusova skušnjava z Willemom Dafoejem. Posnet je bil po istoimenski knjigi Nikosa Kazantzakisa iz leta 1951.

Galerija – utrinki if filma Molk (Silence, 2016):

Film Molk (2016)Odpri galerijo

Dežela La La Prizori iz filma Dežela La La, ki se zgledujejo po večnih filmskih prizorih nominacije za oskarje 2017 Oskarji 2017: znane so nominacije za oskarje 2017 René Artois v TV-seriji Alo Alo Umrl je Gordon Kaye, zvezdnik serije Alo Alo – to so njegovi najbolj smešni trenutki v vlogi Renéja Plakati za romantične komedije Ste opazili, da so vsi filmski plakati za romantične komedije enaki? · · · ·